Mi też. I to nawet bardzo. Od razu słychać, że to nie zabawka dla mięczaków i że niczego nie udaje ;-)
Printable View
Nie no, dźwięk jest bardzo ok, strzela nawet przy zmianie biegu, ciekawe jak przy odjęciu gazu .
Kurcze, tarcze hamulcowe spore, nawet z tyłu, raczej nie dla "wypełnienia felgi" ;)
A może jak w BMW M będzie dźwięk z głośniczka i wszytko ulegnie poprawie:)
Ogólnie z tą całą Giulią jest wielka żenada. Wizualnie auto jest całkiem fajne ale cały marketing wokół tego fatalny. U każdego normalnego producenta najpierw jest prezentacja gdzie podane są jak na talerzu wszystkie dane dostępne i planowane silniki, wyposażenie i inne bajery, nowości itp. potem są gotowe auta do testowanie przez dziennikarzy. Zazwyczaj topowe wersje jak M, RS czy AMG wchodzą później najpierw prezentowane są wersje "dla ludu" z najbardziej popularnymi silnikami. A tutaj mamy sytuację że samochód można powiedzieć nadal jest nie gotowy skoro nadal testują w kamuflażu. Myślę że chcieli dotrzymać terminu prezentacji w zasadzie nie mając go jeszcze skończonego o czym świadczy bardzo skromna ilość oficjalnych fotek nie wspominając o wnętrzu które jakby nadal było ukrywane bo za dużo go nie pokazywali. Dla mnie porażka na całej linii. Może się mylę ale premiera o cały rok za wcześnie :)
Nie marudź, tak czy siak auto pokazali na 105 rocznicę i jest OK. Testy muła i testy właściwego auta to całkiem coś innego. Jak będą gotowi to zrobią właściwą prezentację na 100%. Jak nic nie stoi w salonie to nie ma co się szarpać. Są zajawki, ustawki czyli podtrzymanie zainteresowania. Melodia silnika też może ulec zmianie. Jeszcze to czy owo może się zmienić więc trzeba czekać cierpliwie. :)
Jeździ w kamuflażu bo takie są zasady. Zdjęcia wnętrza też są i jest to gotowe wnętrze, a nie jakiś ulep. Trochę narzekasz bez powodu. Marketing słaby to inna sprawa. Ale przeciętny klient mógł zobaczyć zdjęcia z prezentacji, a za pół roku będzie mógł pójść do salonu i obejrzeć auto. Wtedy powinna być już normalna akcja promocyjna.
Pokazali - źle. Jakby nie pokazali - fatalnie. Nie dogodzisz.
Premiera była na 105 lecie, teraz są testy w normalnych blachach. Każde nowe auto testują w przebraniu. No chyba, że jest to Opel Astra, która miesiąc przed premierą jeździ normalnie po Warszawie w wersji full bieda. To dopiero zaje...sty marketing!
We wrześniu Giulia będzie we Frankfurcie to dowiemy się i zobaczymy więcej.
Eh ludzie, czego Wy chcecie od tego dźwięku? Nie jest to V12, ale jak na V6 brzmi na prawdę świetnie! Pamiętajcie, że to jest nagrywane telefonem a nie profesjonalnym sprzętem do nagrywania dźwięku
Warto posłuchać o planach alfy:
http://audycje.tokfm.pl/audycja/Codz...toryzacyjny/18
Giulia, nowe zdjęcia szpiegowskie z amerykańskiej wersji :)
http://www.clubalfa.it/11875-alfa-ro...sione-usa.html
Z fąpaża ALfa projekt 952:
La Giulia al "Ring" ha girato 7.43!!! Più forte dell'Audi R8, Mercedes SLS e ovviamente anche delle concorrenti dirette (tipo bmw M4 che gira i 7.52). Inoltre il motore è più potente del previsto (circa 540cv contro i 510 che dicono i giornalisti). Hanno anche alcuni "gravi" problemi di assetto e di frizione (dovuti al motore troppo potente). Ora sono a Modena e Cassino per affinare meglio il tutto e poi ci ritornano per abbassare ancora un po' il tempo!!
Giulia to the "Ring" has shot 7:43 !!! The stronger of the Audi R8, Mercedes SLS and of course of direct competitors (like the BMW M4 which runs 7:52). In addition, the engine is more powerful than expected (about 540cv against 510 journalists say that). They also have some "serious" problems of trim and clutch (due to the engine too powerful). They are now in Modena, and Cassino to better refine everything and then we return to lower a little 'time !!
Ciekawe w sumie. ;)
hehe, wypadek przy pracy i +30KM ekstra :D
Przy turbinie to standard, tak jak np. wersja TDI 130KM w przypadku której moc baaardzo dużej ilości tych silników oscylowała w granicach 145-150KM.
Że takie coś się zdarza, to nie znaczy, że to standard.
Poza tym, tutaj ta moc już stanowi problem, bo (jak czytamy) zaczynają się problemy ze sprzęgłem.
Po to są właśnie te testy, alfa romeo wraca do gry:) jest piękna i jest szybka:)
Z problemów to jeszcze jest coś z wnętrzem/wyposażeniem.
Jeśli piszesz o tym: " problemi di assetto e di frizione", to też się zastanawiałem i wydaje mi się że tłumaczenie z automatu na angielski jednak wychodzi źle. Bo w jednym zdaniu "wnętrze i sprzęło" przy testowaniu na torze, to zupełenie nie pasuje. A samo "assetto", to raczej tłumaczyłbym jako nastawy. Wtedy to "miałoby ręce i nogi". Czyli problemy z nastawami (albo zawieszenia, albo silnika) i sprzęgłem.
A okej, sugerowałem się tylko i wyłącznie tekstem po tłumaczeniu na angielski (chodziło mi o "trim"), bo pomimo jako takiej znajomości francuskiego jestem w stanie zrozumieć jakiś sens tekstu włoskiego to tutaj się poddałem totalnie. :D
Z tego przejazdu (oglądałem z 1,5 minuty) nie wygląda, jak by to było jakieś ostre testowanie - linia przejazdu jest daleka od optymalnej i jakoś nie widać, żeby kierowca miał zamiar ciąć po tarkach :).
Pewnie nie, dlatego wypowiadam się o tym, nawet nie całym, bo było dość nudno i nie chciało mi się oglądać całego...
a dla mnie ten wynik to ściema.
na ringu jest ban na rekordy od czerwca tego roku do czasu remontu.
do czasu remontu są tez wprowadzone ograniczenia prędkości w niektórych sekcjach toru.
i nie wydaje mi się, żeby można osiągnąc taki wynik podczas publicznych sesji.
zresztą podczas publicznych sesji najdłuższa prosta jest wjazdem/wyjazdem na tor i czasy liczone są na 19km odcinku tzw. bridge to gantry.
https://www.youtube.com/watch?v=EQvE...dex=10&list=WL Cupra goni Giulie.
Patrz post 3944 - masz tam już to nagranie.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Tak Alfa alfą, ale leonik kurrrde dobrze się skubany składa w te zakręty!
- - - Updated - - -
Oł szit fak, rzeczywiście. Dzięki drift-r.
Leon w tej wersji to bardzo fajne i skuteczne wozidło. Gdybym upadł na głowę i kupował coś z koncernu, to pewnie reszta rozsądku podpowiedziała by mi ten samochód.
Co do testowania i ewentualnej jazdy na wynik, to większość marek ma swoje wcześniej umówione terminy w których tor jest zamknięty czasem nawet na 30 minut dla jednego konkretnego lub grupy pojazdów.
A on nie mówił "it supposed to be M3-killer" czy coś w ten deseń?
A nie macie wrażenia że Alfa jedzie na pół gwizdka? Koleś z Leonem walczy w zakrętach a Alfa wygląda jakby tak po prostu na luzie sobie jechała. Tym bardziej że to pewnie jeden z niewielu jezdnych egzemplarzy czyli wypadek=publiczne ścięcie kierowcy, a poza tym stosunek mocy do masy tych aut jednoznacznie wskazuje że Leon widział by Giulię przez góra pierwsze 30 sekund jazdy.