-
[155] Termometr
Witam. Chcałem zapytać gdzie w moim autku znajduje sie jakiś czujnik od termometru który pokazuje temperature na zewnątrz pojazdu. bo z moim coś jest nie tak prawidlowo wskazuje tylko rano jak wsiadam do auta ale wystarczy troche tylko rozgrzać silnik i nawet w największy mróz pokazuje plusową temperature.
-
Czujnik znajduje sie w lewym lusterku. Taka mala kopulka w obudowie.
-
Hmm... nic takiego tam nie zauważyłem... I jeszcze jest to że to lusterko było rozwalone i teraz mam załozone ze sterowaniem ręcznym. Myślałem że czujnik jest gdzieś w komorze silnika i dlatego po nagrzaniu pokazuje np. plus 15 a na zewnątrz jest -8... Może ktoś wrzuci jakies foto gdzie ten czujnik. Bo ja za cholere nic przy lusterku nie widze..
-
po co fota w dolnej czesci lusterka w obudowie i tyle moze masz wcisniety to odbraca sie lusterko i sprawdza.
-
hmm powiem tak na chłopski rozum jak ktoś ma klimatronika to ma elektryczne lusterka. Jak lusterko zostało rozwalone na zwykłe ręczne to obudowa napewno nie ma tego otworu na czujnik temp. moze ktoś go nawiercił i jest na swoim miejscu albo po prostu schował go do wnętrza lusterka albo zamontował go gdzie indziej.
-
No u mnie nic niema na lusterku. musze szukac gdzieindziej... ale skoro wraz z nagrzaniem silnika pokazuje wyzsza temperature to moze jest gdzies w komorze silnika lub we wnetrzu auta... musze rozebrac to lusterko.
-
jak rozbierzesz lusterko to do tego czujnika ida z tego co pamiętam 2 zielone kabelki
-
Ok. Dzięki. Tylko czekam aż troszke cieplej będzie bo garażu brak a troche zimno...
-
może są podgrzewane lusterka ?? i czyujnik jest w środku ??
-
Jak zresetować ten termometr, bo mi bardzo często teraz na wiosnę pokazuje temp. -29 stopni C.