Witam
Czy ktoś może próbował do 166 2.4 jtd 136km w serii montowac inne niż fabryczne sprzęgło? Chodzi mi głównie czy będzie pasowało sprzęgło z 20v 175km
Mam chipa i juz 2 sprzęgło zajechałem w przeciągu 30tys km :(
Pozdrawiam
Bogusław Tabasz
Printable View
Witam
Czy ktoś może próbował do 166 2.4 jtd 136km w serii montowac inne niż fabryczne sprzęgło? Chodzi mi głównie czy będzie pasowało sprzęgło z 20v 175km
Mam chipa i juz 2 sprzęgło zajechałem w przeciągu 30tys km :(
Pozdrawiam
Bogusław Tabasz
wszystkie Jtd Tdi etc. mają raczej mocne sprzęgła z uwagi na moment obrotowy. Moze twoja technika jazdy pali sprzęgło a chip w tym pomaga. :?:Cytat:
Napisał btt
w porównaniu z benzyniakami to mają mocne sprzęgła. jednak przeznaczone do fabrycznych momentów obrotowych, po dobrym chipie mają dośc, niezależnie od techniki jazdy. no chyba że się chipuje dla dobrego samopoczucia..... a nie korzystania.
pozdrawiam
bogusław tabasz
no racja, nie szukałeś na allegro wzmocnionych ?Cytat:
Napisał btt
http://allegro.pl/item513191989_sprz...2_0t_2_4j.html
W skoro pasuje do 220konnej Lanci to będziesz miał problem zajechać to sprzęgło :mrgreen: :mrgreen:
pozdro.
Również obstawiałbym technikę jazdy. ;-) W ośmiocylindrowych beemkach również szybko zdycha sprzęgło (szczególnie m5 e39 - wystarczy posłuchac na youtube, jak latwo zamordowac w nim sprzęgło), ale jest to kwestia przyzwyczajenia się do deptania gazu po pełnym puszczeniu sprzęgła. Wystarczy potrenowac. ;) Wymieniasz cały komplet, tj. docisk i tarczę?
tak, wymieniałem komplet. nawet na nowym, seryjnym sprzęgle potrafi ślizgac po wdepnięciu gazu w podłoge (nie podczas zmiany biegu, już na zmienionym)
pozdr
coś masz mocno nie tak z autem ... nie powinno tak byc, moze wina docisku ?
Jakie parametry ma teraz Twój silnik? Bo seryjne sprzęgło dużo może znieść przy sprawnych podzespołach, przy bardzo dużym momencie. Przetestowane w wielu warunkach, nie sprawia problemu po 30 tsiącach, nawet przy bardzo ostrej jeździe. Jeżeli ślizga sie coś po wymianie sprzęgła na nowe, to chyba tylko opona ;)
Sprzęglo pokazane na aukcji allegro jest zwykłym fabrycznym sprzegłem. To że pasuje do benzynowego 220 konnego silnikia nie znaczy że jest mocne. Przy doborze sprzęgła raczej ważniejszy jest moment ;) A silnik benzynowy, turbodołaowany nie będzie miał takiego jak diesel po chipie.
Że tak zapytam - Ty masz w swojej 155PS - gdzie robiłeś czipsa? Jak się właśnie sprzęgło sprawuje? Olej co ile zmieniasz?Cytat:
Napisał cromik
170PS ze 140 to będzie dobrze czy za dużo? (mowa o żywotności gratów).
Pozdro.
moja strojona jest indywidualnie na hamowni. rezultat to 178km, 450nm. co ciekawe jak przyjechalem to seria nie miala nawet 130km. podkręcone jest doładownie na turbinie z tego co pamietam do ok 1 bar. faet co to robil mowil że powyżej 160km jest na moją odpowiedzialnośc, normy dymienia nie spełnione ;)
przeguby poleciały doś szybko ale miała wtedy przebieg około 140kkm. teraz mam 210kkm i problemy tylko ze sprzęgłem.
o do moich wcześniejszyh wymian sprzęgła, to całkiem możliwe, że mechanik nie wymienił docisku choc powiedział, że wymienił..... :(
czyli nikt nie porównywał sprzęgieł z wersji 236km i 175km?????
odnośnie do uwag n/t techniki jazdy. nie zakładajcie od razu, że jest zła. po chipie NOWE SERYJNE sprzęgło potrafi ślizgac nawet w sytuacji bez zmiany biegu - tzn bieg już dawno wrzucony, jazda spokojna, 2000 obrotów i wtedy wciśnięcie gazu powiedzmy do 1/2 - 2/3. ślizga jak cholera.
pozdr bt