-
Kluczyk AR 156
Witam, Chce dorobic kluczyk zapasowy i wymienic przy okazji stara obudowe kluczyka na jakas uzywke do AR 156 (kluczyk czarny 2p- scyzoryk). Czy jest mozliwe zaprogramowanie centralki (do mojego samochodu) do innego kluczyka (uzywki), jesli tak, to czy bedzie potrzebna do tej operacji karta kodowa? Nastepne pytanie: Czy wykonalne jest rozebranie i zlozenie oryginalnej obudowy kluczyka bez jakiejkolwiek usterki? Trzecie pytani: Czy dorobienie kluczyka z pilotem jest mozliwe tylko w serwisie Alfy? Jak nie, to poprosze adresy i telefony :D oczywiscie w cenie do 500 zl. Wybaczcie, ze nie uzylem szukajki, ale jutro akurat bede w miejscu gdzie stoi alfa na czesci i moglbym kupic kluczyk (troche daleko, niestety) Dzieki wielkie za pomoc ;)
-
co do 1 i 3 pytania się nie orientuję, ale co do kluczyka to musisz podważyć na nim znaczek alfa romeo i pod nim jest śrubka, którą musisz odkręcić, wszystko da się ładnie i bezinwazyjnie zrobić w dwie minuty:)
-
U mnie w Płocku za dorobienie kluczyka gościu wziął 200 zł i działa bez problemu.
-
Co do śrubki, to widzialem ;p ale nie wiem wlasnie jak dalej, ale skoro mowisz, ze bez problemowo, to gitarka, dzieki ;p jancar1 200 zl za sam kluczyk z immo? czy z pilotem?
-
Sam kluczyk z immo. Musiał bym zapytać ile z pilotem
-
Cała usługa w Krakowie z ich "surówką" to 450 zł, potrzebują tyko kluczyk na wzór, resztę skopiują. Łącznie z CODE 2. Nie trzeba podstawiać auta. Tak mi odpowiedziano gdy chciałem dorobić do swojej 156ki po lifcie, 2 guziki na czarnym scyzoryku. www.enigmaserwis.pl TO nie jest reklama. Zaprogramowanie nowego chip-a immo do GTV/spidera bez podstawiania auta w mojej czerwonej surówce oraz wycięcie ząbków to 100 zł (miałem surowy klucz ale bez chipa immo, chip był ale zaprogramowany do innego auta).
-
1 załącznik(i)
mam podobny problem aczkolwiek i inny :) rozkręciłem kluczyk i zastałem coś takiego:Załącznik 191172 na płytce brakuje blaszki do baterii -nie ma też koszyczka na baterię. I teraz - czy mogę jakoś dolutować tą blaszkę? Czy lepiej na aukcji kupić kluczyk z obudową, która nie ma miejsca na koszyczek z baterią tylko już sama w sobie ją dociska - pozostaje pytanie czy pilot będzie działał bez tych blaszek ?
Co jeśli nie uda mi się zregenerować kluczyka? jak potem używać centralnego zamka, alarm był zakładany w firmie Dipol - jest karta z kodem alarmu wydaje się możliwym korzystanie z centralnego?
Bardziej interesuje mnie Wasza opinia na temat kluczyków dostępnych na aukcjach albo informaja jak dolutować tą brakującą blaszkę. Dzięki.
-
Na allegro sprawdź dokładnie jakie mają wnętrze kluczyki. Sam kupiłem obudowę z myślą, żeby przełożyć wszystko i się okazało, mimo iż zakupiony tak samo jak oryginał jest na 2 przyciski to wnętrze mają inne i musiałbym kombinować, więc zostałem ze starym kluczykiem, tylko oczko na brelok sobie dorobiłem :D
Tak więc ja chyba proponuję kupić obudowę kompletną i przełożyć, tylko zwróć uwagę na wnętrze kluczyka który chcesz kupić. Drogie to nie jest, ale jakoś też "taka se"...
-
Wnętrze to masz na myśli tylko miejsce na baterie bo właśnie widzę, że na allegro są tylko takie kluczyki gdzie żeby włożyć baterię to nie odkręca się jak w oryginlanym takiego "korytka" tylko trzeba rozkręcić kluczyk i włożyć baterię - prawdę mówiąc to żaden kłopot, KŁOPOT to brakująca blaszka na układzie pilota - jak to naprawić?
Trochę mi się spieszy z tym kluczykiem - jakieś pomysły - może ktoś podeśle mi zdjęcie jak ma być wygięta i gdzie przylutowana ta blaszka, na pałę nie będę robił bo zwarcie pójdzie i po układzie :/
-
1 załącznik(i)
Nie no z tego co widzę to wszystkie mają korytka na allegro :D Wklep sobie "alfa 156 obudowa kluczyk" i zasypie Cie ogłoszeniami.
Zrobiłem fotke i zaznaczyłem o co mi chodzi. Nie wiem czy masz 2p czy 3p ale ta cześć co ma blaszkę w sobie jest ważna, bo niektóre tak jak ten co ja kupiłem ma inaczej wnętrze przygotowane i blaszka nie pasuje. U Ciebie jest tak jak u mnie czyli nie kupuj takiej obudowy jak ja kupiłem :D Załącznik 191265 Nie chcę tutaj linkować bo nawet nie wiem czy wolno ale kluczyki z takimi jakby wypukłymi przyciskami powinny być ok dla nas.