Montaż uniwersalnego sterownika centralnego zamka
Po długiej walce z z fabrycznym pilotem centralnego zamka odpuszczam z obawy o swoje zdrowie psychiczne :P Analizując koszty zakupu dwóch używanych pilotów (bo w tej chwili nie dość, że mam jeden to do tego zepsuty), ściągnięciu alfa code (nie mam karty) i programowaniu obu tych pilotów doszedłem do wniosku, że szkoda pieniędzy i zachodu. Podjąłem decyzję o kupnie uniwersalnego sterownika centralnego zamka z pilotami-scyzorykami :
http://allegro.pl/sterownik-zamka-al...829542352.html
może jakość nie powala, ale wyglądają spoko no i cena śmieszna... powstaje jednak problem - jak to podłączyć ? póki co wiem jedynie, że sterowaniem zamkami w 147 zajmuje się Body Computer a przy takiej uniwersalnej centralce przy zamykaniu/otwieraniu nie będą mrugały kierunkowskazy (ale akurat tym się nie przejmuję).
Czy ktoś z Was przerabiał już taki temat ? szukam na forum i nic a jeśli już jakaś wzmianka jest to o 156 która z tego co wiem ma osobny moduł sterowania centralnym zamkiem. Chciałbym się dowiedzieć które kabelki wychodzące z BC mnie interesują (najlepiej kolorami, zamykanie/otwieranie drzwi, otwieranie bagażnika)
z góry ogromne dzięki za pomoc !