Witam!
Chciałem się dowiedzieć co sądzicie na temat Alfy Romeo 164:
-jakie wersje macie lub chcielibyście mieć?
-z jakim silnikiem najlepiej?
-itd.
Printable View
Witam!
Chciałem się dowiedzieć co sądzicie na temat Alfy Romeo 164:
-jakie wersje macie lub chcielibyście mieć?
-z jakim silnikiem najlepiej?
-itd.
Auto rewelacyjne !!!
Marzeniem moim jest 164 Q4 full opcja w idealnym stanie i nie dotykane przez rzeznikow... ;)
Jedyna alfa która się praktycznie nie psuje części eksploatacyjne są tanie .
Miałeem 10 wszystkie v6 i to jedynie odpowiedni silnik , z ciekawostek w 2007 r kupiłem 164 3,0 12v z94 r z orginalnym przebiegiem 107 tys. w aucie był fabryczny układ wydechowy ,termostat, tarcze ,wachacze, pasek rozrządu , wszystko działało. :!:
Miałe też jedną z 94 r 3,0 12v automat z orginalnym paskiem rozrządu który wytrzymał 200tys. i 14 lat ,napinacz też nie zmieniany od nowości zablokowany od korozji w jednym położeniu. :!: :!:
Mam super 96r 3,0 12v kompletne wyposażenie ,ciemny granat met.
na 10 164 usterki to jeden zamek ,czujnik temp. na komp.czuj. tem. na wskażnik ,klimatronik 3 razy,jakieś drobiazgi .
Hehehehe- bardzo znajomo brzmi, wszak to moja :mrgreen:Cytat:
Miałe też jedną z 94 r 3,0 12v automat z orginalnym paskiem rozrządu który wytrzymał 200tys. i 14 lat ,napinacz też nie zmieniany od nowości zablokowany od korozji w jednym położeniu.
potwierdzam mialem 164 3.0 v6 12v super 95r auto klasyka nic powaznego nigdy nie wyskoczylo jak czytam posty o 156 to mnie zgroza ogarnia tego w 164 nie ma .Mechanika ,silnik rewelacja sprzedalem kumplowi chlopak jest nia od roku w Szkocji i nic a nic auto ma 14 lat przebieg 200tys amortyzatory jeszcze oryginalne calkowicie sprawne
coby wam zrobic dobrze troche histeri o 164 http://pl.youtube.com/watch?v=jlwSJg...eature=related
Tu też troche opisane 164
Ogólnie mnie się marzy QV, albo Q4. Jeśli już słysze o jakiś kryzysach w 164 to dotyczą one głównie ręcznych, 5cio biegowych skrzyń, gdzie mechanizm różnicowy jest bardzo wrażliwy na stan zawieszenia(i zespołu napędowego i przednich kół).
ja mam 164 TS i jesten z niej zadowolony,oprocz paru malych usterek typu przelaczniki do szyb czy podswietlania wnetrza wszystko jest w pozasiu.jak narazie mi wystarczy :D
Ja mam TS :) Jestem z niej zadowolony. Szukałem wersji 3.0 ,ale trafiła się ta w bdb stanie jak sądzę. Chciałbym mieć QV lub Q4. Auto ma dosyć sztywne zawieszenie, ale wygodne siedzenia przez co komfort jest niezły. Ładnie trzyma się drogi :) Silnik ma łańcuch rozrządu, szybko się wkręca i ma soczysty dźwięk :).Polecam artykuł o tych silnikach na stronie Ikara. Problemy miałem z blokującymi się zamkami. Polecam, moim zdaniem piękne auto i zawsze chciałem mieć drewnianą kierowniczkę alfy :)