.. nadeszła ta chwila, na którą czeka nażdy kierowca.. skończyły sie tarcze hamulcowe..
prosze o porade jakiej firmy kupić tarcze i klocki - komplet na oś przednią i tylną?
czy np. firma SBS lub KROON, która mnie nie mówi nic, jest dobrym wyborem?
Printable View
.. nadeszła ta chwila, na którą czeka nażdy kierowca.. skończyły sie tarcze hamulcowe..
prosze o porade jakiej firmy kupić tarcze i klocki - komplet na oś przednią i tylną?
czy np. firma SBS lub KROON, która mnie nie mówi nic, jest dobrym wyborem?
ja mam komplet trw z przodu i z tylu i jestem bardzo zadowolony - srednio dziennie robie ponad 60 km glownie trasa predkosc przelotowa rzedu 70 km/h i nigdy mnie nie zawiodly wiec szczerze polecam - na komplecie zrobione 15000 km i zuzycie wskazuje na okolo 30 procen, wiec powinny starczyc na 40-50tys km wiec niezle zwlaszcza ze caly komplet tarcz i klockow kosztowala mnie 1100 zl
a kupował ktoś coś taniej :DDD ?? najbardziej chodzi mi o konfiguracje tarcze/kości taką, żeby nie piszczały ..
Jeżeli chodzi o tarcze i klocki to polecam Textar albo Ate ;). Sprawdzone w boju!
Cytat:
Napisał Spirit
myślałęm o tym, cena przystępna nawet.. masz cały komplet tarcze/klocki jednej firmy czy mięszane?
Oglądałem na allegro tarcze firmy KROON. Na tył komplet kosztował 90zł, a na przód 200zł.
Nie wiem jednak ile to warte jest.
teraz sprawdzilem w inter carsie i zestaw do 3,0 12v kosztuje tam 610 zł. wiec ja musialem przeplacic;) tarcze przód 173 zł, tył 127, klocki przód 185 a tył 85 zł
czyli do mnie pewnie troche taniej .. nie ma dramatu :) chyba sobie sprawie taki zestawik. Dobre hample to podstawa w ciężkim aucie.Cytat:
Napisał kasza85
A co myślicie o Takich hamulcach do Vki?
pawle tam jest cena za sztuke tarczy wiec masz 610 za tarcze przod do tego klocki najmniej 180 wiec komplet przod 800 zl a przy normalnej jezdzie to chyba przesada ;/