-
[145] Blu Cosmo Met
Witam!
Mam pytanie chcę posiadać powiedzmy jedną puszkę sprayu do niewielkich rysek itp.. potrzebuje dokładny kolor jaki ma Moja Alfka :) Kolor to Blu Cosmo Met.. gdzie mogę znaleźć taki kolor lub ... no nie wiem.. pomożcie w jakikolwiek sposób mogę otrzymać, kupić taki kolor sprayu? :))))
-
-
Mając kod gdzie mogę kupić ten kolor?
-
Nawet jeśli kupisz taki spray to i tak różnica w kolorze będzie ogromna.
Lepiej jechać do mieszalni z klapką i niech Ci dorobią z setke lakieru.
-
dokładnie tak jak Brzoza mówi dobiorą tobie ładnie kolorek pod klapkę i po sprawie. nie zawsze będzie tak że idealnie po kodzie ci dobiorą. pomimo że komputer dobierze odpowiednie proporcje do zrobienia tego koloru to i tak może wyjść inny. a dlaczego tak ano dlatego że różni producenci są i o. poza tym nawet jak ci dobiorą to i tak może się różnić od oryginalnego ponieważ może byc różna struktura ziarnista farby która będzie widoczna dla wprawnego oka (pewnie nie dla mojego 8) )
-
Albo po prostu Twój kolor może się okazać zbyt wyblakły i różnić się znacząco od oryginalnego.
-
Tak jak piszą Koledzy. Kod lakieru nic nie daje przy paroletnich autach.Sam dorobiłem wg. kodu i :shock: . Trzeba dobrać lakier do tego co masz na samochodzie.
-
u mnie w mieście gościu ma sklep z lakierami a na tyłach ma mieszalnie :) ludzie oddają klapki i człowiek dobiera kolor , mój kumpe do fiata seicento tak robił i kolor wyszedł w 98% idealnie taki sam , chodx pod słoncem była rożnica. poszukaj u siebie w mieście
-
Koledzy, zrobię tak jak mówicie, nie rozumiem tylko jednego słowa..."klapka" co to jest? :D
-
Klapka od wlewu.
Co ważne, jeżeli ktoś chce malować np. cały bok to niech nie oddaje do mieszalni w której dobierają kolor po samej klapce.
Trzeba jechać do dobrej mieszalni gdzie koleś bierze twój samochód na godzine, dwie i do niego dobiera kolor, biorąc pod uwagę czy auto jest pod światłem czy też nie, mój znajomy pojechał do takiej dobrej mieszalni i... na jeden bok miał inny odcień niż na drugi - fachowo mu pomalował jakiś lakiernik i... zero różnicy, naprawdę zero.
Natomiast ja miałem dobraną farbę "pod klapke" i numer koloru i... Oprócz cholernej cytryny jaką otrzymałem na boku przez skąpienie kasy na lakiernika i oddanie to znajomemu do roboty to też odcień mam inny i się dość znacznie różni. bo nie miałem niestety malowanego CAŁEGO boku (patrząc na bok tego gościa który nie skąpił na lakiernika, który był pomalowany chyba w 5 miejscach i genialnie spolerowany myślałem, ze to po prostu norma i u mnie będzie to samo).