Hej,
Czy ktoś wie jak rozebrać pokrywę podłokietnika? Nie chodzi mi o wyciągnięcie go z auta, ale oddzielenie części z materiałem od plastikowej części z zawiasami. Nie znalazłem nigdzie informacji, a chce oddać do obicia.
Printable View
Hej,
Czy ktoś wie jak rozebrać pokrywę podłokietnika? Nie chodzi mi o wyciągnięcie go z auta, ale oddzielenie części z materiałem od plastikowej części z zawiasami. Nie znalazłem nigdzie informacji, a chce oddać do obicia.
Napisz do forumowicza pampik. O ile pamiętam robił to u siebie.
Człowieku, kawałek skóry, "łyżki" i jedziesz z tym koksem. Starej pseudo skóry nie ściągaj - podważasz plastik dookoła i wciskasz skórę pod plastik ładnie naciągając. Po około godzinie masz gotowy piękny skórzany podłokietnik bez rozbierania.
Też to zrobiłem w kwadrans bez klejenia :)
Hmm ciekawa koncepcja. Trzyma się to Wam dobrze po jakimś czasie?
Nie ma mocnych. Jak wciśniesz solidnie to pod ten plastik to samo nigdy nie wylezie.
Ta górna poduszka trzyma się na takich gumowych nitach. Raczej rozebrać bez uszkodzenie ich sie nie da. Ewentualnie potem dobrym klejem całośc skleić.
ok dzięki. pomyślę o takim rozwiązaniu sprawy.
A w oryginale to z czego to jest zrobione? Bo u mnie to jakąś skajka niepekajka. Śliska i generalnie słabo to się prezentuje. Nie jest wytarte czy podarte ale do skóry jej daleko. A u was z czego to zrobili? Czy w oryginale to nie była skóra?
:beer:
Masa625 a jakie masz fotele? Wydaje mi się, że fotele skórzane = skóra na podłokietniku. Ja mam na fotelach materiał i na podłokietniku też skaj. Wygląda już kiepsko, więc czas coś z tym zrobić. Jadę do sklepu po kawałek skóry i będę się bawił w pseudo-tapicera :D