Witam, jak w temacie pacjent to Ar 156 2.5 v6 z instalacja lpg Stag pali mi sie kontrolka check engine i komputer pokazuje błąd P1314 jest ktoś kto miał podobny błąd lub problem brak mi pomysłów
Printable View
Witam, jak w temacie pacjent to Ar 156 2.5 v6 z instalacja lpg Stag pali mi sie kontrolka check engine i komputer pokazuje błąd P1314 jest ktoś kto miał podobny błąd lub problem brak mi pomysłów
Kolego sympatyczny który rok autka FL czy przed FL. Błąd ten jest powiązany troszkę z kontrolą trakcji a ABS-em. Nie chamowałeś ostatnio jakoś gwałtownie albo coś ?. Hmmm ..
rok to 2001 ale Ar jest przed liftem sprowadzona tak mam problem z abs mam walniety czujnik w prawym kole Komputer pokazuje mi własnie taki błąd P1314 i w opisie czujnik detonacyjny
Ruszę głową i temat z kolegą może coś zaradzimy, odpisze wieczorkiem bo lecę do pracy, a między czasie tyrknę do niego bo przerabiał jakiś taki problem.
A poduszki pasy i itp sprawne ?
Niby wszystko inne ok ten check engine zaczął się pojawiać jak został zamontowany gaz wcześniej nie było problemu Ar jeździła na Pb przez 3 miesiące i nic się nie działo
może sie myle ale w wiekszosci przypadków błędy z literka P dotyczą silnika a za ABS, poduszki odpowiadają inne typu B.
Poza tym wystarczy pogrzebać po necie i znaleźć opis tego błedu żeby głupot nie wypisywać
P1314 Misfire rate catalyst damage fault - bank 2
czyli jak dobrze zrozumialem cos sie dzieje z zaplonem na 2 cylindrze ma ktos pomysl co to moze byc
Kolega dobry dobrze mówi. Cewka uwalona, świeca, odkręć pokrywę i zamień cewki z 1 cylinda na drugi cylinder a z 2 cylindra na 1 cylinder i sprawdź błąd. jak pokaże Ci na 1 cylindrze to uwalona cewka albo coś :)
Panowie o czym wy piszecie... Bank 2 to głowica 2 a nie drugi cylinder a poza tym w tej glowicy to nie cylindry 1,2,3 tylko 3,4,5 ;) Jaki masz sterownik? poliftowe chyba pokazywały konkretnie który gar wypada, niestety w Me 2.1 tylko głowice a resztę trzeba się domyślać...
dzieki panowie jak tylko wyjde ze szpitala to zaczne sprawdzac a szacowany koszt naprawy takiej cewki i czy lepiej uzywke czy nowa