-
9 załącznik(i)
Wydech W GT 3.2
Witam.
Któż z nas patrząc na tyłek GT nie spoglądał tęsknie na zaślepkę po prawej stronie, i jednocześnie ze smutkiem na przymałe końcówki po lewej?
A co jeśli końcowy przegnił? A cena nowego była absurdalnie wysoka?
A co jeśli można by mieć podwójny wydech, nową przelotową puszkę, wszystko z nierdzewki (spawy migiem) w cenie około 1000zł ?
No bajka, czy możliwa do spełnienia ? TAK
To moje dzisiejsze "wypociny" w temacie "wydech za 1000"
CD..... i szczegóły jutro.
-
OOoo zycze powodzenia , też będe u siebie coś takiego robił :) bo wydech zaczyna juz brać
-
12 załącznik(i)
Załącznik 133900Załącznik 133910Załącznik 133909Załącznik 133908Załącznik 133907Załącznik 133906Załącznik 133905Załącznik 133904Załącznik 133903Załącznik 133902Załącznik 133901Załącznik 133911Ciąg dalszy.....
Prace prawie dobiegły końca, ale niestety skończył się dzień.
Pozostało wykończenie wycięcia w zderzaku, troszkę konserwacji, mała regulacja, wygrzanie farby i ogień.
Koszt tak jak pisałem 1000zł.
Jak macie pytania to śmiało.
-
Więc tak :) co to masz za koćńcówki wydechu ?? , jaka cena tych koncowek , jaka cena tlumika , ?? i co z holowaniem , myślałeś nad jakimś hakiem do holowanie , może coś w sylu jdm ?
-
Szkoda tylko, że spawy wyglądają jakby ktoś je nasmarkał :) No ale nie to się liczy w tej produkcji!
-
No więc po kolei.
Końcówki to Buzzer, robione na zamówienie. Mają gotowe w ofercie ale, albo 70mm (za małe) albo 90mm (za duże). Mają też pojedyńcze 80mm ścięte, więc poprosiłem o wykonanie takich podwójnych dla mnie i krótszych niż seryjne (puszka sięga dość daleko) koszt 400zł plus przesyłka.
I tu muszę zareklamować firmę. Podejście do klienta wzorcowe, w środę o 10.00 rano pomarudziłem a w piątek spawałem je do wydechu.
Tłumik to przelotowy Magnaflow nr katalogowy 12266, jedno wejście na 2.5 cala i dwa wyloty 2.25. Długość jak orginalnej puszki, a szerokość pozwalająca umieścić go w pionie, więc wyjście na drugą stronę bez żadnych kombinacji.
Koszt na allegro (bo tylko tam go w Polsce znalazłem od ręki) 460zł, z tym że w zamian za zdjęcia dostałem go promocyjnie w trochę niższej cenie. Wykonanie z nierdzewki i rewelacyjna jakość (spawy maszynowe, wełna stalowa + wygłuszenie, satynowe wykończenie) i fajne pudełko z Chipem Foosem.
Holowanie? Nigdy nikogo nie holowałem i nie zamierzam, a nawet już nie mogę ;)
Spawy? No tak niestety wyglądają jeśli się używa miga do nierdzewki. Mógłbym połapać rurki migiem, zabrać całość do zakładu na spawanie tigiem (9zł za spaw) ale mocno skomplikowało by mi to logistycznie i przedrożyło interes. Pomalowałem jak widać na foto na czarno, i normalnie nic nie widać.
Po za tym w moim mieście jest asfalt na ulicach a nie lustra więc........ olałem temat ;)
Dzisiaj po poprawkach cyknę jakieś foto w plenerze a i jakiś filmik może się skręci.
Pozdrawiam.
-
Koniecznie filmik z dźwiękiem ;)
-
Świetnie to wygląda :)
Naszczęście z S3 mini
-
Zrób w końcu prezentacje auta:blink:
-
Prezentacja jakaś tam będzie. Na razie filmik.
Dźwięk oczywiście lekko przesterowany (cyfrówki mają jednak kiepski mikrofon) ale coś tam słychać.
Jak dorwie się do jakiejś kamery to coś jeszcze skręcę.
Jak pomykam przodem to wydech zagłusza odgłos ssania, mam suchy stożek fujity i to on tak ryczy, ale nie po to grzebałem przy wydechu by było ciszej ;)
http://youtu.be/tjcOtcvS5C8