-
Wydech do Gtv
Przepływomierz już zamówiony, Darek już dolot układa, czas na wydech. Z tej okazji chciałem zaprosić Was do takiej małej ankiety. Moja początkowa pewność, co do tego, aby wydech był pojedynczy trochę się rozmyła. Bardzo lubię asymetrię, ale gdzieś z tyłu głowy tłucze mi się po głowie, że podwójny wydech do mojej Gietefałki mógłby fajnie wyglądać. A zatem ankieta- jestem ciekaw co o tym problemie myślą Alfaholicy ;)
-
Podwójny wydech do V6 jak najbardziej. Przy TS-ie wygląda trochę dziwnie, nieadekwatnie.
-
Fajna nienachalna koncowka po jednej stronie tez nie wyglada zle. Duplex na pewno drozszy, ale czy bardziej efektywny? Pytanie czego chcesz od wydechu. Ja jak bede robic to nie bede na pewno wywalac wszystkich tlumikow bo pozniej uszy wiedna :)
Sent from my iPhone
-
w gtv podwójny wygląda bardzo rasowo i świetnie pasuje :)
-
zajmij się tematem od początku, a nie od końca...
usprawnij go,
przede wszystkim ma być wydajny, a nie ładny...
mam dobrą, chociaż pewnie nietanią propozycję...
-
Aż boję się zapytać cóż to za propozycja... Hmm?
Ja tylko końcowy będę robił. Środek zostaje, a wycięty katalizator musi już taki pozostać. Przynajmniej na razie. Spłukałem się fest, więc na modzenie z całym wydechem nie mam. Usuwam usterki i zabezpieczam przed naturalnym rozkładem ;)
-
dziś na zagranicznych forach czytałem o modzeniu wydechu w busso
bardzo dobrą opcją są równej długości rury za kolektorami
ale same kolektory o dziwo pomijali, i zapominali że ich poszczególne rury tez powinny być równej długości...
autodelta proponuje kolektory za 1400 funtów :D
wierzę że Polacy są zdolni i potrafią zrobić to samo znacznie taniej ;)
-
No to coś takiego, jeśli się nie mylę, ma kolega Tomi. Myślałem nad tym, zapisałem to sobie na dysku w dziale "zajebiste patenty", fajna sprawa, ale niestety nie na moją kieszeń.
-
Maćkowi chodzi o kolektory a nie portki...
Kolektory to te rury, które idą bezpośrednio od głowic.
Portki to te, które ma tomi między kolektorami a resztą wydechu...
Na pewno w Polsce znajdą się firmy, które ogarną takie kolektory w cenie 3,5-5 tyś za komplet, taniej może być problem, bo to raczej dokładna robota, a w taką ludziom z pojęciem nie chce się bawić za małe pieniądze...
Pomysł ciekawy, można by było to połączyć razem z kompleksową modyfikacją głowicy od wałków na poszerzaniu i polerowaniu kanałów dolotowych i wydechowych kończąc.
-
Jakby ktoś pytał to mam firmę która kolektory do V6 zrobi za 2 tyś komplet... Jest jedno ale, czy te ori są na tyle złe, że poprawianie ich da jakieś przyrosty mocy.... Ja tego nie wiem ale może ktoś to modził i mu wyszło, przy czym mówienie, że czytałem albo że kolega zrobił w alfie i mu jezdzi, nie ma z tym nic wspólnego :)
Wydech postawią na 2 tłumikach przelotowych za 2,5 tyś. Jak ktoś chce to dam namiary.
OT tobie macek życze kupienia nowej alfy, bo widać nudzi ci się i ciśniesz tytusowi przy każej okazji... Lepiej sprawdz sobie otomoto - można znajdziesz idealną alfe....