-
Witam
Wymieniłem tarcze na nową oraz łożysko oporowe sprzęgła i pojawił sie problem gdyż przy ruszaniu z pierwszego biegu telepie całym autem jakby miało sie rozlecieć , po dodaniu gazu powyżej 1tyś obr troche sie to uspokaja . W dalszej jezdzie po zmianie na 2,3,4,5 bieg nie odczuwam żadnych drgań , jedynie na 1 biegu i na wstecznym są bardzo mocne. Co to może być ? Dodam że docisk był w raczej dobrym stanie, troche było luzu na tym słoneczku ale pęknięty nigdzie nie był . A i jeszcze dodam że silnikiem strasznie wtedy rzuca przy ruszaniu bo sprawdzałem z podniesioną maską - wydaje mi sie że jest bardzo wybity ten łącznik od silnika , czy to przez to może tak szarpać ?
Jeszcze dodam że sprzęgło musze do podłogi wciskać bo jak tylko delikatnie będzie wyżej to już czuć to szarpanie takie jakby rytmiczne że raz szaprnie raz nie co sekunde
-
-
Docisk. Dwumas sprawdzałeś?
-
Tak dwumas w dobrym stanie, jedyne co na docisku zauważyłem to luz na tym słoneczku co to kółeczko się trzyma co w nie wchodzi łożysko .
-
Wymień docisk. Jest krzywy po prostu masz luz na tym słoneczku i stąd to szarpanie. Naczelna głupota wynikająca z oszczędności to wymiana samej tarczy i to w jtd...
-
A dostane gdzieś nowy docisk sam, tak żeby nie kupować całego sprzęgła nowego ?
-
Poszukaj chetnego na sama tarcze :p moze ktos w miare nowe sprzeglo przypalil i bedzie chcial tylko tarcze machnac bo reszte ma ok ?
-
-
No właśnie tak się kończy kombinowanie z zakupem sprzęgła na raty :D
-
Mam nowiutką tarcze i nowe łożysko oporowe . A tak wgl Gepard w jakiej cenie jesteś w stanie mi załatwić takie sprzęgło do mojej Alfy ? Proszę o info na priv to może sie jakoś dogadamy i będzie po kłopocie.
Dodano po 2 minutes:
Marcin_M jakiego brata ? :D