Zestaw kosmetyków na start
Witam,
przeczytałem gruntownie ten temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/kosm...samochodu.html
i okazało się że całe życie źle myłem swoje samochody. Przy kupnie 166 postanowiłem to zmienić - dlatego też tutaj się zarejestrowałem i proszę o poradę. Przepraszam, jeśli temat powtarzam, ale nie jestem najmłodszy i obsługa komputera sprawia takiemu staremu dziadowi jak ja nieco problemów.
Czy moglibyście polecić zestaw do kompleksowego czyszczenia (podać nazwy produktów), który składałby się z:
- środka APC do wstępnego silnego umycia karoserii
- środka do usunięcia drobnych rys (widziałem takie firmy K2 ale nie wiem czy są ok - nazywało się to chyba Ultra Cut)
- dobrego wosku do nałożenia - kolor samochodu to grafit
- glinki
- środka do wyczyszczenia i renowacji skór foteli (są popękane i nieco brudne)
- środka do czyszczenia plastików, kokpitu ( tu mam problem bo np. obudowa jasna po lewej stronie patrząc od schowka przy siedzeniu pasazera strasznie sie lepi - najprawdopodobniej ze starosci. Proby wytarcia tego mikrofibra daja taki efekt ze schodzi taka szara maź, i zaczyna widać czarny plastik - jest na to dobry środek?
- środka do czyszczenia felg, elementów chromowanych (klamki, listwy).
- środek do czyszczenia szyb i reflektorów
Jest tego trochę ale chcialbym skompletować taki niezbędny zestaw który posłuży przez dłuższy czas i dobrze zabezpieczy auto.
Fajnie gdybyście podrzucili Wasze zestawy (nazwy firm i środków mile widziane).
Oczywiscie zestawy ze średniej półki cenowej - budżet na takie zabawki mam max 500zł ale każda kwota niższa dużo bardziej mile widziana.