Niedziałający przycisk "MENU" w przełączniku zespolonym
Witam, w chwili zakupu jednym z problemów mojej 159 był niedziałający przycisk menu. Tak wiec brak możliwości zmiany języka (mam francuzki :/) i korzystania z innych opcji. Kupiłem na Allegro urzywany drugi, ale opcja jest ta sama, nic nie działa... Poza tym swiata mijania świeca sie na stałe przy włączonym zaplonie...
Czy ktoś z Was miał juz taki problem?
W serwisie powiedzieli mi ze muszę szukać przełącznika zespolonego z takiej serii jaka mam w aucie, bo ponoć to nie jest plug&play... A bardzo chętnie sprzedadzą mi nowy (2000zł) :/
Pozdro
Dzieki, co do świateł to problem jest taki ze po wlozeniu kluczyka bez odpalania cały czas świeca i nie da ich sie w ogóle wyłączyć, a mam czujnik zmierzchu... A w moim przełączniku który zdemontowalem z auta wyłączanie działało. A wiesz czy to co na filmie kolega demontuje ( to czarne prostokątne) i przekłada do nowych przelacznikow to nie jest przypadkiem rownież jakaś centralka która posiada kod który widzi moje auto jako nr seryjny?
Heheh, wymienilem całość. Tak na filmie kolega mówi ze prostokątne czarne to czujnik położenia kierownicy, tylko cały czas zastanawiam sie gdzie jest zapisany kod tego urządzenia I jak auto rozpoznaje ze to nie jest pasujący zestaw przelacznikow... Po podłączeniu do kompa serwisowego nie występuje coś takiego jak przełącznik zespolony z funkcja menu.