-
obnizenie
siemka, mam do Was 2 pytania. Alfa 147 1.9 150km. Chcialbym ja troszke obnizyc, nie za duzo ale z tylu straszna szpara jest miedzy oponą a nadkolem. Mozna zalolzyc jakies sprezyny tylko na tyl? Przod bym zostawil tak jak jest. Jesli tak mozna to jakie sprezyny w rozsądnej cenie? I ile opuscisc? 3cm? 5cm?
I jeszcze jedno odrebne pytanie
chodzi i renowacje i malowanie felg. 17" porysowane, wiele przytarć i gdzieniegdzie male ubytki. Czy da rade to zrobic normalnie w jakims serwisie? Te ubytki mi jakos uzupelnią? Jaki jest mniej/wiecej koszt renowacji i malowanie kompletu? Tylko taka kompletna renowacja bo samo piaskowanie to mi raczej nic nie da bo ubytki i tak zosatna
-
1- 5cm w dol to juz nie jest troche
Wsadzac inne sprezyny na przod a inne na tyl to tez nie bardzo
Jak chcesz troszke to max -3cm
2 - od ok 300zl /kpl w gore , zaleznie od wielkosci tych ubytkow itp
-
czyli nie moge obnizyc tylko tylu? Przod stoi wsumie dobrze, maly przeswit jest, nie wiem czy da rade wogole to zrobic -3,5cm bo wlasnie takie sprzeyny znalazlem/ Nie moglbym tylko tylnuch wymienic? CO sadzicie o firmie Jamex?
-
możesz - bo nikt ci nie zabroni
ale ...
wsadzisz na tył spr o innej charakterystyce i teraz jak to będzie działało jak i przodem i tyłem jedziesz po tym samym ??
a może przód masz już zmęczony i dla tego taki efekt ?
nie wiem
daj fotki na płaskim
-
Może przód siedzi nisko bo już amory albo sprężyny umarły ? W serii i tył i przód siedzą na tej samej wysokości więc coś musisz mieć nie tak. Co do Jamexów. Smigam już na nich ~rok i jest ok. Twardo nisko i pewnie :D
-
amorki sa w stanie bardzo dobrym, robilem ostatnio przeglad i wszystko jest git., TZn źle to troche ujalem ze przod siedzi, ogolnie jest linia ale z przodu mam zdecydowanie mniej miejsca miedzy blotnikiem a opona niz z tylu. I nie wiem czy to mi na przod wejdzie? Nie bedzie nic tarło? Nie chce takiej konkretnej gleby bo juz kiedys jezdzilem ale troche nizej mogloby by byc
-
-3 cm nic Ci nie zaszkodzi, nie ma mowy o jakimkolwiek tarciu
-
Nie rob z wygodnego samochodu taczki z węglem. Bedzie lepiej wygladac ale bedzie sie jezdzic nieprzyjemnie. Jak chcesz to w tym tygodniu bedzie do sprzedania komplet Eibachow - 30 ktore mam zamiar wyjac z mojej alfy bo chce zaznac wkoncu troche komfortu na oryginalnym zawieszeniu a nie podstakiwac jak pilka po dziurach.
-
3 załącznik(i)
-
Do porownania to trzeba bylo dac fotki na tych samych kolach :)