-
Zawieszenie
Witajcie!
Moi drodzy forumowicze mam do Was następujące pytanie. Czy ktoś bawił się w wymianę seryjnych amortyzatorów na inne niż seryjne? Otóż chciałbym wymienić sobie na jakieś o charakterystyce bardziej ustawionej na komfort. Jako że moje Mito nie jest demonem prędkości myślę, że taka zamiana nie zaszkodzi.
-
A jak mam pytanie do innych użytkowników Mito. Czy u was też tylne zawieszenie pracuje bardzo głośno i dosłownie "wali" na nierównościach czy progach zwalniających? Na początku mi to jakoś nie przeszkadzało, wiadomo że nie jest zbyt komfortowe ale teraz jest bardzo głośne i zaczeło mi to przeszkadzać. Myślałem że coś jest do wymiany ale byłem na stacji diagnostycznej, gościu mi wszystko przebadał, poruszał, przepatrzył i stwierdził że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nie wiem co o tym myśleć. Wypowiedzcie się jak to jest u was ;)
-
Tył jest chyba bardzo kiepsko wyciszony w tym modelu i "niesie" ja jakoś nie zwracam uwagi, ale faktycznie słychać chociaż idzie się przyzwyczaić. Ogólnie to nie jest zbyt cichy samochód jeśli chodzi o wnętrze.
-
Wali , oj wali po uszach , właśnie zamierzam coś zrobić , wyciszyć , bo z tyłu strasznie wszystko słychać . Właśnie mi się sypnęły końcówki stabilizatora a to bardzo słychać (stukanie).
-
ja dopiero co zmieniałem tylne amortyzatory + ich mocowania/łożyska i to one są winne temu waleniu. U mnie wcześniej waliło dość mocno, po wymianie jest ciszej ale nie powiem, że idealnie. Chyba trzeba wygłuszyć porządnie tylne nadkola, podłogę pod kanapą i nie wiem co jeszcze żeby była cisza. Ja u siebie teraz biorę się za wyciszanie drzwi i jak zostanie mat i pianki to wygłuszę co się da w tyle i zobaczymy.
-
U mnie nic nie stuka - 163000km i słyszę tylko silnik. Musicie w ASO sprawdzić zawieszenie.
-
A co mi innego sprawdzą w ASO niż gościu na Stacji Diagnostycznej ? Na równej drodze jeździ się super, ale na Śląsku mało takich :P
-
sprawdź lub lepiej od razu wymień końcówki drążka stabilizatora , ja wymieniłem i od razu nastała cisza ;-)
-
Koledzy wali mi dosłownie tylny zawias. Wymieniłem poduszki tylne i przednie ( przod w miarę cichy ) . Amory mialy na ścieżce 77% sprawnosci ( mówiłem o problemie diagnoscie to stwierdził ze ma podobnie w 500 i ze są to wadliwe amory a konkretniej ich dolne tuleje. Rozebrałem zawias ale na moje oko tuleje są sztywne. Zostały mi tylko amory i tuleje belki ( chociaż tuleje niby ok według diagnosty ) . Staba na tyle nie widzę a trzaskanie zawiasu jest wkurzające bardzo.
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
-
To chyba raczej ten typ tak ma