Na zimnym silniku pojawia mi się błąd "pre heating glow plugs not available". Wymieniłem świece żarowe i nie pomogło. Wymieniłem przekaźnik świec żarowych i też nie pomogło. Dodam jeszcze, że po wymianie świec gorzej pali na zimnym silniku.
Printable View
Na zimnym silniku pojawia mi się błąd "pre heating glow plugs not available". Wymieniłem świece żarowe i nie pomogło. Wymieniłem przekaźnik świec żarowych i też nie pomogło. Dodam jeszcze, że po wymianie świec gorzej pali na zimnym silniku.
Sprawdź całe okablowanie odpowiedzialne za świece ewentualnie bezpiecznik przy akumulatorze. ;)
W którym miejscu dokładnie znajduje sie ten bezpiecznik bo nie zanlazłem.
Przy akumulatorze jest skrzynka z bezpiecznikami , tylko zapomniałem który to , musiałbym mieć auto przy sobie a w tej chwili to nie możliwe.
F 73 jeśli dobrze czytam. P.S. Jeśli rozwiążesz ten problem to napisz o co chodziło, bo sam z tym walczę :-)
Załącznik 145670
Załącznik 145671
Mi też wyskoczyło pierwszy raz 3 dni temu, ale jak na razie tylko dwa razy, mimo że dużo więcej razy odpalałem auto po dłuższym postoju z zimnego silnika. Jak ogarnę to się podzielę. ; )
Wykonałem test przekaźnika wstępnego podgrzewania FES'em i przestało wywalać błąd. Podmieniłem akumulator na mocniejszy i nawet już lepiej pali.
Mam chyba za słaby akumulator na warunki miejskie bo po kilku odpaleniach i zgaszeniu silnika prawie całkowicie sie rozładował. Nie miałem tych problemów i błędów kiedy auto było uzywane głównie poza miastem. Nie pomogła wymiana świec ani przekaźnika. Wszystko wskazuje na to, że przyczyną problemów mojego auta jest akumulator.
Po naładowaniu aku błędów brak i fajnie odpala. Wymiana akumulatora i tak jest nieunikniona bo obecny nie nadaje się do użytkowania w warunkach miejskich.