-
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Czyli będzie bajerancka wersja dizajnu. Ciekawe czy we wszystkich wersjach będą tylko dwa benzyniaki 150 KM i 170 KM i odpadają 105, 120 i 240 KM z QV czy tylko dla bajerancko odstawionej Dżulki
-
no i ciekawe czy bedą detale typu sportowe zawieszenie, czerwone zaciski (powiekszone) itp czyli elementy pakietu Sportiva... bo jak nie to troche lipa może być...
nie wiem też jak te brewki wyjdą w naturze i karbon wewnątrz będzie delikatny czy taki agresywny jak na fotkach...
ale wersja ciekawa... ale nikt nie napisał kiedy miałaby wejść do sprzedaży...
-
i pewnie za te wszystkie bajery trza bedzie w salunie ze 20koła dopłacić? dzięki ci alfa romeo, jak to godają u mnie na wsi "z dupy bata nie ukręcisz" ......
-
hmmm....może będzie tak jak mówisz, ale niekoniecznie tak musi być...
Giulietta to auto, które już jest parę lat na rynku... być może zrobili wersję na zwrócenie uwagi i podtrzymanie sprzedaży i będzie to po prostu inna linia wyposażenia alternatywnie dla qv line czy Sportiva...
w każdym razie być może wersja SPRINT wyjdzie w cenie porównywalnej jak alfa z w/w pakietami...
-
To nie będzie odpowiednik Sportivy a tym bardziej QV. To raczej będzie owca w wilczej... czapce :). Zobaczcie na włoskim konfiguratorze. Wychodzi że poziom wyposażenia jest poniżej Distinctive a jedyne dostępne silniki to 1.4 benzyna i 2.0 diesel oba 150km. Brembo nie dostępne, alu pedały w opcji, fajne felgi, dwururkę a tapicerka jest materiałowa z alacantarą itd. Za umiarkowaną cenę mamy fajny wygląd i żwawy silnik. Takie QV po taniości. Ale żeby brembów nie można było dokupić? Skandal!!! :(
-
Giulietta Sprint
Dziś dostałem Newsletter z niemieckiego salonu AR odnośnie dwóch nowych wersji Giulietty.
Chodzi o auto z historycznym dodatkiem do nazwy oraz dwoma nowymi konfiguracjami. Mają być one wyposażone w nowe silniki 1,4 MultiAir 150 KM 2,0 JTDm. Gdyby kogoś interesowały szczegóły dodatkowego wyposażenie mogę tutaj wrzucić tłumaczenie, choć cudów tam nie znalazłem. Moim zdaniem przerost formy nad treścią. Oczywiście w żadnym z 4 ASO, do których dzwoniłem nie mają pojęcia o takim modelu a co dopiero o jego wprowadzeniu do oferty...
W Niemczech już można je zamawiać i są w niektórych salonach.
Ceny za Odrą zaczynają się od 24400 Euro za 1,4 i 26.850 za JTDm.
-
-
Cytat:
Napisał
wojtekf
Jakich tam określeń używają! Co najmniej, jak by hybrydę z nadwoziem drewnianym wprowadzali:)
-
Temat dot. Giulietty Sprint został już utworzony http://www.forum.alfaholicy.org/mito...ta_sprint.html
Proszę moderatora o scalenie