Witam.
Mam mały problem ;) mianowicie chodzi o "telefon" tj. karta raz się załącza raz nie. Wkładanie, wyciąganie czasami pomaga, czasami nie. Jak chce to działa, a jak nie to trudno :P
Wie ktoś może o co chodzi i jak(gdzie)szukać przyczyny?
Printable View
Witam.
Mam mały problem ;) mianowicie chodzi o "telefon" tj. karta raz się załącza raz nie. Wkładanie, wyciąganie czasami pomaga, czasami nie. Jak chce to działa, a jak nie to trudno :P
Wie ktoś może o co chodzi i jak(gdzie)szukać przyczyny?
Przyczyny szukaj w ICSie. Musisz go wyciągnąć i sprawdzić.
1. Gniazdo.
2. Połączenie gniazda z resztą.
3. Styki.
Dołączę się, mam taki problem u siebie ze karta łapie zasięg niby ale mam przekreslona słuchawkę i nie można dzwonić ani odbierać, co to może być? Pierwszy raz mam styczność z takim telefonem w samochodzie i proszę o rady
Wysłane z mojej Xperii Z przy użyciu tapatalka
Zmień kartę i zobacz czy będzie tak samo.
Wsadzilem inna kartę i wszystko działa jak należy, wie ktoś może czy play wyrobi druga kartę na ten sam numer?
Duplikat karty wyrobi Ci każdy operator (każdy dla swojej sieci) oczywiście za opłatą, chyba że udowodnisz błędne działanie karty.
A będą chodziły obie czy musze ciągle ja przekładać między autem a telefonem?
Stara zostanie zablokowana/zabrana w salonie.
Drugą aktywną kartę do jednego numeru wydaje tylko t-mobile. Nazywa się to tandem. W innych sieciach tak jak danus pisał.
Ale tzn Twoja karta działa w telefonie, a w aucie nie? Bo ja mam tak z kartą z virgina.