Kupiłem żarówki night breaker plus , jest znaczna poprawa w jasności świecenia lamp ale w warsztacie doradzili aby usunąć nalot z lamp to będzie jeszcze lepiej .
Printable View
Kupiłem żarówki night breaker plus , jest znaczna poprawa w jasności świecenia lamp ale w warsztacie doradzili aby usunąć nalot z lamp to będzie jeszcze lepiej .
Polerka kloszy. Najpierw lecisz papierem wodnym od 800 do 2500 (3000) na mokro, a potem odrobina dobrej pasty polerskiej (menzerna, scholl, itd.) ręcznie na szmatce i wyciągniesz na kryształ.
Mam rozumieć , że z plastikowymi kloszami też mi sie uda ?
wysłane z nokii 6310i
Pewnie tylko aby nie przesadzić
Mam pastę TEMPO - Będzie dobra ??
Przede wszystkim z kloszami plastikowymi.
Nie. Pasta tempo nadaje się jedynie na śmietnik. Potrzeba na prawdę odrobiny pasty - kropki wielkości groszku na jedną lampę. Jak ktoś z Poznania to tyle na polerkę dwóch lamp mogę odstąpić.
Ok rozumiem - napisz konkretnie typ pasty -np. menzerny scholla jest kilka rodzai.
a coś takiego ?
http://allegro.pl/pasta-polerska-pol...695777554.html
Jak masz możliwość to obleć lampy najpierw pastą tnącą a potem finiszującą - ja lampy robiłem menzerną 500 i 3000 i zawsze wychodziło świetnie, ale możesz brać np. 400 i 3000, 500 i 2500, itd.
Tak na początek, to mógł kolega podać, jakich lamp to dotyczy... W Gaz'ie 69 są na pewno szklane (takie auto ma w profilu). W większości AR są z poliwęglanu a to jednak różnica. Inna sprawa, że polerowanie ręczne to sobie można między książki raczej wsadzić (szczególnie przy szkle). Nawet robiąc to przy prędkości 400-500 obr/min maszyną mamy "symboliczną" przewagę nad dłońmi:) Jest cała masa informacji na ten temat, (łącznie z filmami na YT) i nie widzę sensu pisania następnego kompendium wiedzy w tej kwestii. Mogę jeszcze dodać, że szkło najlepiej ścierać specjalnymi krążkami a na koniec polerować sproszkowanym tlenkiem ceru.
Tlenek ceru mam, mogę odstąpić na kpl lamp. Poliwęglanowe to tylko mechaniczna polerka, potem okleić folią ,,Belfrową'' ;)