Witam, padł mi licznik, wyświetlacz nie działa:/ Dać go do naprawy czy zamienić na inny, bo są w śmiesznych cenach. Teraz moje pytanie : Czy stan licznika pozostanie po zmianie czy zmieni sie na ten z "nowego" licznika, co mnie strasznie zdziwi:D
Printable View
Witam, padł mi licznik, wyświetlacz nie działa:/ Dać go do naprawy czy zamienić na inny, bo są w śmiesznych cenach. Teraz moje pytanie : Czy stan licznika pozostanie po zmianie czy zmieni sie na ten z "nowego" licznika, co mnie strasznie zdziwi:D
Jak zmienisz cały zestaw wskaźników, to przebieg będzie z 'nowego', bo w zestawie się zapisuje. Poszukaj kogoś, kto przełoży sam wyświetlacz. Może ktoś już to robił.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
Teraz mnie zlinczują:) Jak zmienić przebieg zeby pasował? da sie samemu czy trzeba jechać gdzieś do specjalisty? I czy ktoś mi to zrobi po tych wszystkich aferach? Poza tym autka już nie sprzedam:D to chciałbym mieć 00000km po remoncie silnika hehe
Podobno wszystko się da, tylko do Alfy nikt nie chce zaglądać ;) Z tym wyzerowaniem po remoncie silnika, to nawet dobry pomysł, jednak osobiście wolałbym ustawić taki przebieg, jak w starym zestawie i kontynuować.
A zdarzyło się Wam może żeby padła żaróweczka podświetlenia obrotomierza? ;) Jeśli tak to wymiana jest jakaś problematyczna? :)
Podepnę się pod temat- czy żeby wymienić wskaźniki muszę zdemontować całą deskę rozdzielczą, podszybie itd.? Oraz to samo pytanie odnośnie środkowego, plastikowego panelu- muszę wyjąć wszystko żeby go zdemontować?
Zestaw jest na dwóch srubach na imbus, żarówki od tyłu.
Panel środkowy zdejmiesz po demontażu nakładki na tunelu, wyjęciu kratek nawiewu i pokręteł ogrzewania.
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
gdyby ktoś chciał się pobawić to mogę wysłać dwa zestawy zegarów. może ktoś będzie chciał się pobawić i z dwóch zrobić jeden. jeden jest z anglika (ma 6 małych wskaźników między tubami). oczywiście licznik km w milach i km. drugi jest z nowszej wersji. wadą jest, że pokazuje za małe obroty silnika. stan licznika z tego co pamiętam to ok 130kkm. uaktualnić stan licznika na pewno się da. skromnie licząc mój był zaktualizowany o około 50kkm. zgodnie z zasadą: cenę znamy przebieg do ustalenia:)
Ja będę wymieniał tylko tarcze, więc jeśli chcesz się pozbyć samych tarcz zapraszam do kontaktu na priv ;)
No ja się zastanawiam nad IndiGlo:D Ale jedyny dostępny wzór jest trochę brzydki. Montowal to ktoś u siebie?