Patrze na chomiku i na win 8 nie dzialaja
Printable View
Patrze na chomiku i na win 8 nie dzialaja
Ale to na pewno nie działa Ci w ogóle sam program? czy po zainstalowaniu i podłączeniu samego kabla Ci go nie widzi? bo u mnie na 8 śmiga spokojnie każdy FES, ale w tym systemie jest problem z zainstalowaniem samego kabla (jego sterowników), ponieważ są to sterowniki niepodpisane cyfrowo, a win 8 ma zabezpieczenie przed takimi. Da się to łatwo obejść, jeśli będziesz miał z tym problem to służę pomocą;)
mam 8.1 i mes działa.
faktycznie przy instalacji sterowników do kabla viakena coś się pojawiało o podpisie, ale akcetowałem wszystko i działa..
Najedź myszką na plik , Kliknij PPM , właściwości , zgodność , uruchom ten program ze zgodnością i tu wybierz starszy system proponowałbym xp sp3
Powinno być ok
ja mam 8 i bez ustawień wszystko jest OK
Na win 8 zarówno mes jak i fes działa w każdej wersji, tyle że w demo (żadne cracki z chomikuj nie pomogą) :)
Panowie gdzie znajde pelna wersje MES?tylko chomik czy moglby ktos wyslac itp
Pw
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka
Trzeba pobawić się w windows 8.1 z instalacją sterowników nie podpisanych cyfrowo.
Ja zainstalowałem virtualbox na 8.1 i w nim windows XP tylko z MES.
Działa jak złoto i sporo prościej i szybciej.
Jak wynika z informacji podanej na stronie multiecuscan.net, do szczęśliwego używania MES-a pod windą ósmą należy zainstalować pakiet net framework w wersji co najmniej 3.5.
http://www.microsoft.com/pl-pl/downl...ils.aspx?id=21
Cytat:
Windows 8 note:
Multiecuscan works fine on Windows 8/8.1, but you have to install .NET Framework 3.5 (which is not installed by default). You simply have to go to Control Panel -> Add remove programs -> Add remove windows components, and install .NET Framework 3.5.
For the CANtieCAR interface you can install the same drivers as Windows 7.
Zapomniałem dopisać, że sama aplikacja MES działa pod windows 8 bez problemowo.
Problemem są sterowniki do kabelka VAG KKL (ten z viakena)
Tam sterowniki są nie podpisane cyfrowo i pod windowsem 8 trudno się je instaluje. Trzeba się trochę natrudzić by się dało ale nie jest to nie wykonalne.
Osobiście stwierdziłem, że szybciej mi będzie zainstalować pod XP niż walczyć z 8.
Ale kto co woli.