Witam
Panowie o co chodzi z kolorem wtrysków ( żółte , czerwone ) do 3.0 ,jestem właśnie na kupnie i nie wiem na jakie się zdecydować.
Printable View
Witam
Panowie o co chodzi z kolorem wtrysków ( żółte , czerwone ) do 3.0 ,jestem właśnie na kupnie i nie wiem na jakie się zdecydować.
Nie wiem, ale ja mam żółte przy tej samej konfiguracji. 3,0+ZF. A Ty? Nie możesz kupić tych samych?
Nie masz zbyt dużego wyboru, żółte są do cf2 226 KM, czerwone do cf3 220 KM.
Nie sa ze sobą zamienne, maja inne wtyczki.
Zmniejszona wydajność? Czyli cf3 jest oszczędniejszy????
nie, żółte są lepsze, nie ma problemu z podmianą . nie zasyfiają się bo mają większy otwór a w czarnych jest sitko z czterema otworkami i jak coś do niego wleci z beną to pozamiatane. a cena żółtych o wiele przyjaźniejsza.
UWAGA !!! JEŚLI podmieniasz to NIEZBĘDNE !! BEDĄ klipsy od żółtych bo mają inny rodzaj mocowania - inny wymiar na wysokość więc kupuj łącznie z listwą - nie trzeba jej wymieniać chodzi o klipsy-wsówki z metalu który trzyma wtryskiwacz do listwy i posmaruj smarem uszczelki żeby nie zsunęły się. trzeba zdemontować te srebrne "barany" bo nie wyciągniesz tylnych wtrysków i nowe podkładki pod nie ewentualnie karton + silikon do wysokich temperatur.
Mam pytanie czy jest możliwość wykręcenia podstawy wtrysków razem z listwą i wtryskami? ponieważ wtryski tak mocno siedzą że nie chciałbym ryzykować przy ich wyciąganiu aby uszczelki spadły gdzieś głębiej :).
Da radę, ale się namęczysz, nie mówiąc już o tym że możesz je uszkodzić uderzając przypadkowo. Możesz odkręcić pakiet: listwa wtryskowa-wtryski-podstawka.
Właśnie Marku o to mi chodziło żeby wykręcić ten cały pakiet razem :) chyba że zle się wyraziłem.