-
Regeneracja wariatora
Witam, mam pytanie może ktoś pomoże albo skieruje pod właściwy adres,
chodzi mi mianowicie o regeneracje wariatora, bo mam wariator i części do jego zregenerowania i teraz pojawia się pytanie jak się zabrać za jego zregenerowanie tzn. co zdjąć/odkręcić.
Z góry dzięki za pomoc.
PZDR.
-
regeneracją wariatorów zajmuje się kolega darek2116
tu jest temat szczegółowy
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...win_spark.html
-
Generalnie chciałbym zrobić sobie taką regeneracje sam bo lubie od czasu do czasu coś pogrzebać a zwłaszcza że mam jeden na zbyciu, i chciałbym żeby ktoś opisał jak zrobić taką operację i jakich błędów unikać i co można spierdzielić.
-
Ja też poradziłbym sobie z regeneracją, dużo dłubię z różnymi rzeczami, szybko się uczę takich rzeczy, ale jeszcze nawet na oczy nie widziałem wariatora ;)
-
Tylko że zestawy naprawcze z allegro nie wystarczają w zupełności by zregenerować dobrze wariator. Pomoże na jakiś czas ale nie na długi. Darek regenerując wariator dokłada jeszcze coś do tego wszystkiego, przez co chodzą dłużej.
-
A może ktoś wie co jeszcze trzeba zrobić zeby troszkę dłużej podzialal taki wariator?
-
Tego Darek nikomu nie zdradza bo sam się go o to już pytałem :)
-
Ja też brałem od Darka, do tego szedł pocztą na Islandię. Polecam !!!!
-
Nie zdradzi, bo ma wiedzę na ten temat, a to też kosztuje i tutaj bardzo dobrze go rozumiem ;-)
-
Też mu się nie dziwię :) Choć te wariaty po regeneracji mógłby w lepszym stanie wysyłać, bo dziś dopiero zawiozłem auto do mechanika na wymianę rozrządu i jak zobaczył wariator to się za głowę złapał hehe (Darek wie o co chodzi :) )
Miejmy nadzieję że będzie chodził :)