-
dalej to samo
witam!
pisałem ostatnio ze moja ukochana nie jedzie od dołu
poradzono mi zebum wyczyścił egr i map. zrobiłem to , był strasznie brudny i zlepiony ale teraz ślni. jest to bolesne ale nic to nie dało. moze wiecie jakie ciśnienie powinno być w turbinie. trzy dni temu byłem podłączyc autko do kompa, jeżdziliśmy z laptopem i od 1000 obr. do około 2700-3000 ciśnienie wynosi od 100 do 110 kpa po przekroczeniu 3000 jest nagły skok do 220-230 kpa, czy to jest powód moich problemów i co z tym zrobic.
-
Faktycznie coś ją zamula , bo powyżej 3000rpm masz dobre , czyli 1.2 - 1.3 bara (max mają ok 1.4bar) , a poniżej wygląda jakby w ogóle nie pompowała tylko dostaje ciś. atmosferyczne. Czyli reasumując powyżej 3000rpm widzę że ładuje dobrze (max 1.4 -1.5 bar je ustawiają).
Na moje egr masz spier... , zrób tak : odłącz wtyczkę od elektromagnesu (cewki) egr-a i odpal ,spoko błąd od razu nie wyskoczy (bo ostatnio testowałem).
-
i co mam sie przejechać i sprawdzić moc
-
-
dalej to samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Cytat:
Napisał
pol.5
witam!
...
Zacznij od podania silnika jaki masz
-
-
wariant 'b' :
idź sprawdź czy elektrozawór Pierburg (nad chłodnicą ) działa , czy przestawia geometrię i od razu sprawdź te wężyki co z niego wychodzą czy nie są sparciałe , dziurawe, (przede wszystkim ten co idzie na dół do turbiny)
-
Zmień zawór elektromagnetyczny sterujacy zmienną geometrią turbiny i sprawdź szczelność wężyków podciśnieniowych. A i odepnij przepływomierz i się przejedź
-
jak mam sprawdzić elektrozawór czy działa?