Witam szanownych alfoholików. Mam pytanie, czy wie ktoś może od czego są te wtyczki w lampce podsufitowej
pytam bo wymieniam przednią szybę na tą z sensorem, a obecnie mam bez sensora (rozbitą) i czy te kable nie będą do tego czujnika?
Printable View
Witam szanownych alfoholików. Mam pytanie, czy wie ktoś może od czego są te wtyczki w lampce podsufitowej
pytam bo wymieniam przednią szybę na tą z sensorem, a obecnie mam bez sensora (rozbitą) i czy te kable nie będą do tego czujnika?
Kwadratowa kostka czarna to na pewno mikrofon (2 piny).
A reszta to będzie pewnie- alarm, czujniki, szyberdach....
ech a już myślałem że podepnę sensor lipa....:banghead:
- - - Updated - - -
he ale popatrz na te gniazda w lusterku :questionmark:
Hmmm niekoniecznie... patrze dokładniej w eLearn to tam też idą jakieś kable od lusterka.
Są różne... ale np od fotochromowego lusterka jest 6-pinowa biala wtyczka. (6 pinów na fotochrom to trochę dużo... podejrzewam, że to jest wtyczka od fotochromu, czujnika oświetlenia i czujnika zaparowania szyb).
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ki-wtyczka.png
Ściągnij sobie eLearn i poszukaj dokładnie. Na pewno da się to wszystko zamontować. Dowiedz się też, czy MES ma funkcję aktywacji tych zabawek- podejrzewam, że tak, ale sprawdź na 100%.
.....MES.... ? i szukam tego programu eLearn też nie mogę znaleźć
propos nie wiem czy zauważyłeś dzieli nas 17 km. hehe
Nie zauważyłem :P
Ja sobie dokładałem B&M więc tylko w tym temacie jestem rozeznany :)
Jeśli chodzi o MES - Multi Ecu Scan. Mam kabelek i program gdybyś coś potrzebował to zapraszam.
Wpisz w wyszukiwarke torrentow: elearn 159
jak ogarnę swoją belle, bo mam do roboty ładowanie coś mi zżera prąd i czeka mnie jeszcze wymiana tej nieszczęsnej szyby czołowej to na pewno się odezwę:) zawsze lepiej podpytać bardziej doświadczonego użytkownika :top:
Jak będziesz wymieniał szybę to załatw sobie z podgrzewaną strefą wycieraczek. Na 90% we wszystkich Alfach kładli wiązkę, więc jest kwestia tylko podłączenia wtyczki przy montażu szyby.
A przyciski ''sos, nav , info'' w podsufitce sa? może to od tego.