-
dziwny odgłos
panowie mam taki problem:jakis dziwny odglos wychodzi mi z silnika gdy załacze klime. to jest taki dzwiek jakby mialo sie cos zaraz zatrzec. mechanik zdejmował pasek wielorowkowy i dalej było to samo. rozrząd zmieniony. moj mechanik mysli ze to gdzies z srodka silnika. koledzy spotkaliscie sie juz z takim przypadkiem?? takie cos juz mam odkąd kupiłem alfę czyli od pół roku i caly czas tak samo chodzi. tak jakby to działo sie pod obciażeniem klimy.
-
U mnie jak włącze klime to czuć lekki opór na silniku, ale nic niepokojącego nie słychac.
A przed wymianą rozrządu też tak było ?? rozumie ze pompa wody raczej odpada skoro zrzucaleś pasek i było to samo.
-
przed zmianą rozrzadu tez tak było
-
Mam chyba to samo , tez od ponad pół roku, objaw jest taki , że jak właczam klime to słychac dośc wyrażnie jakby tarło coś metalicznego (na suchu) mechanik , gdzie diagnozowałem klime, stwierdził, że taki dzwięk wydaje spręzarka, byc może jest sucha, Przejeżdziłem całe lato do tej pory nic sie nie stało jak narazie , ale cały czas mam w zamiarze zaglądnąc do tej sprężarki.
-
No to może panowie olej w sprężarce juz domaga sie wymiany ??
-
siada wam kompresor klimy a tak dokładniej to sprzęgło na silniku od klimy, to jest takie sprzegiełko razem z łozyskiem. miałem to samo kiedy włanczalem klime to cos mocno tarło. naprawa sie niekalkuluje lepiej kupic drugi kompresor.
-
narazie bede tak jezdzil chyba ze mi siadzie to wtedy wymienie. dzieki chlopaki:agree:
-
lepiej naprawić to na bieżąco a nie zwlekać z tym
znam przypadek gdzie sprężarka się zatarła stanęła i zerwała pasek
-
Stanlejo powiem Ci , że ja mam pietra z tym jeżdzic bo słyszałem że jak sprzegło pójdzie to podobno laweta, jak sie myle niech mnie fachowcy uspokoją.
-
a ta klima to chodzi pod paskiem rozrządu? chyba nie... bo jak mechanik twierdzi to podobno zdejmował pasek od pompy wody to podobno było to samo