-
gulietta QV
http://allegro.pl/alfa-romeo-giuliet...873477655.html
ktoś poradzi, na co zwrócić uwagę? pewnie rozrząd - zapytać o to
o co jeszcze? np. w imprezach 2,5 l jest, może być problem z uszczelką pod głowicą, w silnikach VAG TFSI 2,0 211 KM może wystąpić problem dużego poboru oleju... a co w Guli?
-
-
Cytat:
Napisał
Cubus00
to ten sam silnik? 235 KM?
-
nie , starsze TBI byly slabsze ,ale nie ma żali na te motory
-
to dobrze.... o małe szczegóły nie pytam bo jak czytam forum to coś tam zawsze może puknąć, stuknąć ale chodzi mi właśnie o jakieś takie choroby poważne tego modelu - jeśli by były ale jak widać chyba ich nie ma.
Jak pisałem wcześniej w Subaru wrx 2,5 l zdarzają się uszczelki pod głowicą ale ja sądzę, że jest to spowodowane katowaniem motoru i tyle. Inną bajką jest awaryjność silników dizla do roku 2010 w subaru. W silnikach 2.0 TFSI (audi) 211 KM może występować duże lub bardzo duże zużycie oleju.
-
hallo, kto coś doda? na co zwrócić uwagę? co sprawdzić?
-
Kilka przypadków zajeżdżonych turbin – to wszystko co słychać było do tej pory (głównie historie o policyjnych 159 i przeczytane na alfaowners.com, u nas tych silników jest bardzo mało). Ludzie którzy jeżdżą "normalnie" nie mają awarii. Nie ma tutaj jakiś grubych spraw w stylu zacierających się panewek, urwanych korbowodów, pękających głowic czy odpadających tulei cylindrów. Sprzęgło i skrzynia również nie wykazują nadmiernie szybkiego zużycia. Brać i cieszyć się, na paliwo nie żałować.
-
Zgadza się co turbin ten przebieg jest właśnie coś koło granicznego więc trzeba zwrócić na to uwagę. Znajomi żony mają i śmigają.
-
za nieco ponad 90 tys kupisz juz nową giuliette tbi z tct, ponoć po lifcie silnik jest trochę dynamiczniejszy. Myśle, że warto rozważyć zakup nowej sztuki, wbrew pozorom te 35 tysiecy to nie jest dużo jak za nowe auto(+ do tego masz tct). Generalnie giulietty dobrze trzymają cenę, i z tego co widzę kupowanie używki jest mało opłacalne.
-
ile może kosztować turbina +wymiana?