Witam ostatnio po wymianie przegubu podczas jazdy przy skręcie zapaliła mi się kontrolka poduszek. sprawdziłem kostki pod siedzeniem.i w bagażniku i żadna się nie rozlaczyla tak jak to najczęściej bywa. Ktoś pomoże?
Printable View
Witam ostatnio po wymianie przegubu podczas jazdy przy skręcie zapaliła mi się kontrolka poduszek. sprawdziłem kostki pod siedzeniem.i w bagażniku i żadna się nie rozlaczyla tak jak to najczęściej bywa. Ktoś pomoże?
Jeśli masz możliwość podpiecia się pod kompa to powinieneś znaleść gdzie leży przyczyna ;)
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Kostka nie musi się rozłączać by błąd wyskoczył, w samych kostce są blaski które są problemowe i trzeba je usunąć zwłaszcza przy wersjach trzy drzwiowych kiedy siedzenie się przesuwa, może taż być sterownik uwalony na wskutek zaniku napięcia jak po podpięciu kompa nie da się błędu wykasować, tak czy tak by zlokalizować błąd trzeba podłączyć komp....
Ogólnie sprawa wygląda w takiej sytuacji tak:
1. Wyskakuje błąd.
2. Podłączasz pod komputer z programem i sprawdzasz błąd.
3. Poprawiasz odpowiednią kostkę na którą wskazuje błąd.
4. Kasujesz błąd.
5. Problem rozwiązany.
Czego nie należy robić.
1. Wskakuje błąd.
2. Olewasz sprawę.
3. W końcu po jakimś czasie podpinasz komputer.
4. Masz błąd wewnętrzny nie dający się skasować.
5. Olewasz sprawę lub zakładasz nowy temat na forum.
6. Wymieniasz centralkę.
Dobrze napisane....ku przestrodze..
A jak sie miewa sprawa wymiany centralki? Wymieniamy czy da rady z tym coś zrobić np po wystrzale poduszki.
Sterownik da się naprawić, aczkolwiek nie powinno się, bo jest to system bezpieczeństwa.
Ja miałem błędy pod siedzeniami, kostki poprawiłem i błędy zniknęły lecz pozostał błąd wewnętrzny centralki, z tego co czytałem to ponoć da się ją jakoś programować lecz ja poszedłem na łatwiznę i kupiłem używaną oczywiście sprawdzając numery, centralke podmieniłem błąd wykasowalem i wszystko gra :D
Dzieki koledzy tez chyba wymienie na alledrogo ale wiem ze duze ryzyko by nie kupic taka jak mam obecnie ,czyli z informacja o zadzialaniu poduszki.
Sent from my Lenovo S960 using Tapatalk
Błąd wewnętrzny wywala dopiero po wielokrotnym odpaleniu samochodu z błędem poduszki nie pamiętam ile tych rozruchów ale mało ich nie było [emoji14] btw ja miałem 242 da się sprawdzić ;)