Oswieccie mnie prosze czy w GT wyswietlaja sie jakies informacje, ze pasowaloby wymienic olej i czy po wymianie, trzeba to wprowadzic w ustawieniach? :confused:
Printable View
Oswieccie mnie prosze czy w GT wyswietlaja sie jakies informacje, ze pasowaloby wymienic olej i czy po wymianie, trzeba to wprowadzic w ustawieniach? :confused:
Przy wymianie trzeba wykasować i ustawić interwał, wtedy odlicza ustawiony interwał.
a wyswietli mi sie jakis komunikat?
tak, wyświetla się na takim małym wyświetlaczu, od widocznej na nim liczby odejmij tyle km ile uważasz że auto
powinno przejechać na oleju
standardowy interwal w GT o 20 tys, przy słabym aku i zmienia na swoje ustawienia potrafi wrócić do ust fabrycznych
ok dzieki :)
nawet nie patrz na te wskazania ile do serwisu... szkoda silnika
jedyna przydatna informacja to wskazanie poziomu oleju przy rozruchu
Ale przecież można wpisać własne interwały - nie musi to być te domyślne 20 tys. km
A jak u Was ma się wskazanie poziomu oleju z kompa w stosunku do rzeczywistego poziomu na bagnecie? Bo u mnie komp pokazuje trochę wyższy poziom niż na bagnecie...
Tak jest było i będzie...wskazania przy rozruchu są tylko pomocne, nie miarodajne . Jak pokazuje 2 kreski to sprawdź olej bagnetem i najlepiej go dolej-wymień :)