Witam
Mam pytanie odnośnie sprzegła do JTD.
Planuję podniesć moc lepiej obić tarczę kevlarem i docisk seryjny czy 6 ramieny spiek plus wzmocniony docisk?
Pozdrawiam.:)
Printable View
Witam
Mam pytanie odnośnie sprzegła do JTD.
Planuję podniesć moc lepiej obić tarczę kevlarem i docisk seryjny czy 6 ramieny spiek plus wzmocniony docisk?
Pozdrawiam.:)
Do jakich mocy ?? Jak wrzucisz spiek to wóz już nigdy nie będzie "user friendly". Jak to ma być JTD ~ 200 KM to obić kevlarem a koło zamachowe i docisk dać do wyrównania(albo nowy zestaw zupełnie)
Rok temu poszło nowe kpl sprzegło i koło z Valeo.
To ja się przyłączę do tematu.
Do tej pory taki problem dla mnie zupełnie nie istniał, ale dopadło i mnie :D
Więc pytanie gdzie kupić, gdzie szukać sprzęgła dla 1.9 JTD 16v, które zniesie ponad 400Nm?
Ja mogę załatwić. Musisz tylko wyslac swoje do obicia okladzina Raybestos-Ferrari. Co do kontkatu to na Pw
Dzięki, PW poszło
GtBodek na telefonie nie mogę znaleźć opcji PW. Wytłumacz mi proszę jak to wygląda. Wyciągam sprzeglo wysyłam do ciebie Ty je obijasz okładzina raybestos-ferrari i gotowe ?
Cena takiej przyjemnosci ?
Cena takiej przyjemnosci to do uzgodnienia z kolegą ktory to la mnie przygotował tel do niego: 606 408 070 Damian
- - - Updated - - -
Choc tutaj sprawa dotyczy docisku, który tez trzeba wzmocnić. Ale to już z nim ustalisz.
Kolega jest teraz na Teneryfie, wiec kontakt sms.
A może by tak organiczne sprzęgło wsadzić?????????
Dzięki za tel.
Słuchajcie a można kupić już fabrycznie wzmocnione sprzeglo w miare przystępnej cenie ktore bedzie pasowalo do GT ?