-
Problem z CODE
Od wczoraj mam problem z niegasnącą kontrolką CODE. W piątek alfa jeździła bez problemu, w sobotę rano wsiadam i kontrolka nie gaśnie.
Rozebrałem wszystko pod nogami kierowcy i przeczyściłem Kontaktem wszystkie kostki, przetarłem antenę od immo, podokręcałem klemy aku, sprawdziłem bezpieczniki - alfa odpaliła.
Dziś rano znowu jednak to samo, kontrolka nie gaśnie.
Co ja mam z tym cholerstwem zrobić?
-
Moim zdaniem jedynym rozsądnym wyjściem, jeśli usunięcie przyczyny awarii której będzie kosztować więcej niż 150 zł jest zrobienie immo off na ECU silnika. Wtedy pozbywasz się problemu immobilizera raz na zawsze. Sprawdź styki przy sterowniku silnika, przeczyść je kontakt sprayem, może to coś pomorze.
-
A sprawdź kostkę w kluczyku.Może tam jest problem taki,jaki był u mnie.Kostka przesunęła się w kluczu na koniec i nie zadziałała.
-
-
Odkąd swieci się Code to nie mogę połączyć się z ecu i odczytać błędów. Wszystkie styki już czyściłem. Aku jest sprawny.
-
Ale nie możesz się dobić do ECU czy IMMO ?
Czy do jakiegoś jeszcze modułu nie mozesz się dostać ?
Za błędy winić Tapatalk i operatora MB526
-
Mogę się połączyć z abs. Z silnikiem nie mogę. Gdy wczoraj Code się nie świecił to mogłem z silnikiem. Nie mogę odpalić awaryjnie z karty kodowej bo jakiś cwok usunął zarowke kontrolki silnika w liczniku. Albo zamówię nowa antenę immo(może to ona winna) albo zrobię immo off.
-
A możesz się połączyć z IMMO ?
wygląda to na problemy z zasilaniem/masą.
-
Nie mam niestety adaptera by połączyć się z immo.
-
To przerób na szybko interfejs i działaj.
A odnośnie anteny to zmierz jej rezystancję.