-
Szyba tylna 147
Mam pytanie o szybę w poniższej klapie. Czy te jasne odbarwienia na czarnym tle w górnych rogach szyby można jakoś usunąć, zniwelować? Na mojej obecnej mam takie jedno ale mniejsze. Klapę muszę wymienić a ta jest akurat w kolorze tylko ta szyba mi trochę nie pasuje
http://allegro.pl/alfa-romeo-147-lif...10870410.html#
-
To mi wygląda jakby ta czarna powłoka się odkleiła. I wydaje mi się że tego nie naprawisz. No chyba że wymienisz szybę ale to dodatkowa robota
Wyryte rantem felgi
-
Mam w swojej to samo i nie wiem czy to po prostu nie delikatne rozwarstwienia szyby które sobie postępują.
Zresztą co 2-3 147 którą widzę ma taki problem większy lub mniejszy z szybą.
Nawet w Bravo szwagra z tyłu jest bardzo podobny problem a auto nigdy bankowo nie bite.
Także w grę wchodzi chyba tylko wymiana.
-
nic z tym nie zrobisz. złe wypalony sitodruk w szybie niestety
-
-
Że ma to co durga 147 to wiem bo widuję :D myślałem, że może da rady coś z tym zrobić ale jak widzę nie
Jakiś sposób to kupić lotkę ;) hehe
dzięki
-
Ostatnio kupowałem 147 dla siebie. W czasie kupna tego nie zauważyłem na mojej Alfie więc teoretyzuje że pogoda i warunki też wpływają na widoczność "jasengo obarwienia". Ja bym osobiście nie kupował szyby jeżeli są "jasne ubarwienie w rogach." Tylko tak zgaduje ale wilgoć się będzie w tych miejscach pojawiać i po jakimś czasie także złączą miedzy szybą a metalem mogą zacząć korodować. Trzeba takie miejsca dobrze zabezpieczyć przeciw korozji i monitorować. U mnie nie najlepiej wykonanie połączenie jest tak jak by w środku, więc nie jest źle, ale kto wie może w Polskich warunkach problem się pogorszy z upływem czasu. Co do metod naprawy, to wszystkie pomysły które mam wydają mi się dość czasochłonne.
-
Złącza między szybą a metalem nie będą korodować bo to są uszczelki. Co najwyżej blacha przy uszczelce ale tylko jak będzie w jakiś sposób uszkodzona. Bardziej bym obwiniał słońce niż wilgoć jeśli chodzi o odklejenie tego sitodruku
Wyryte rantem felgi
-
Mam jeszcze pytanie o srebrną listwę, którą miały poźniejsze polifty 147. Da się ją bez problemu odkleić? Czy klapa z oderwaną listwą różniłaby się czymś od tej oryginalnie bez listwy? Jakieś inne kształty, cokolwiek? Wydaje mi się, że nie ale może ktoś jest pewien.
-
kolor lakieru może być delikatnie inny, bo pod listwą lakier nie wypłowiał od słońca. Nie na pewno ale trzeba wziąć pod uwagę
Wyryte rantem felgi