-
alfa gaśnie gdy ciepła
witam, samochód z silnikiem 1.8 Ts bez gazu, do nagrzania sie do temperatury 90 st. po wyłączeniu silnika i próbie ponownego odpalenia po około 10 minutach nie chce odpalić ( jak bym zgasił i zaraz odpalił to odpali ). Strasznie to denerwujące jak mam jakieś rozjazdy, i zauważyłem też że tak samo po nagrzaniu wtrakcie jazdy gdy nogę trzymam na sprzęgle a obroty silnika są jałowe czyli te 900 obr/min gaśnie. przepatrzałem wszystkie wtyczki, akumulator, świece, przewody, cewki, kable nie kable, i nie wiem w czym tkwi problem.Aaa i jak jest właśnie ciepły silnik to nie ma iskry po samoczynnym zgaszeniu silnika. musi ostygnąć żeby odpalił. Samochód rocznik 2002. myślę o tym głównym komputerze już nawet, czy to jakiś moze sterownik ... nwm. Prosiłbym was o pomoc
-
Podłącz pod kompa i sprawdź błędy. Miałem to samo i jestem przekonany na 99 % że masz walnięty czujnik położenia wału
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
-
rozumiem, dobra, powalcze z tym, jeśli uda mi się coś zrobić to napisze, z góry dzięki
-
Spoko ;) żeby w ciemno nie wymieniać to najpierw pod komputer ;) pod maską czujnik ten to brązowa wtyczka i kabel idący za blok silnika. Sam czujnik wkręcony jest na jedną śrubę. Nie wiem jak w AR z 2002 r. bo w mojej z 99' aby dostać się do czujnika trzeba było odkręcić i opuścić tym samym trochę kolektor.
-
jeszcze spytam jedną rzecz gdzie go szukac tego czujnika?.
już wiem gdzie jest, znalazlem :)
-
Opisane wyżej ;)
-
to w tej wersji 2002 będzie tak samo zapewne, tylko nie wiedziałem która wtyczka, ale dziękuje za pomoc, ide z tym walczyć
-
Bez nowego czujnika wiele nie powalczysz :D
-
-
Jako że miałem ograniczony budżet to kupiłem czujnik firmy Delphi do dzisiaj sprawuje się dobrze i nie mam problemów z autem już od dłuższego czasu jeśli chodzi o sam czujnik. Jednak wiadomo, że każdy poleci ori czyli Bosch'a. Decyzja należy do Ciebie i od Twojego budżetu ;) na pewno nie jakieś NO NAME za 80 zł z Allegro!! Na Delphi nie mam co narzekać póki co i oby to się nie zmieniło.