mam prośbę, potrzebuję wymienić teleskopy w tylniej pokrywie bagażnika, mam wygłuszoną pokrywę i jest ciężka, oryginalne teleskopy chyba są za słabe, jeden nawet ułamał się na mocowaniu, czy ktoś może coś polecić ...??
Printable View
mam prośbę, potrzebuję wymienić teleskopy w tylniej pokrywie bagażnika, mam wygłuszoną pokrywę i jest ciężka, oryginalne teleskopy chyba są za słabe, jeden nawet ułamał się na mocowaniu, czy ktoś może coś polecić ...??
Sprężyny gazowe tył występują w 2 wer.
- wer. bez spojlera
- wer. ze spojlerem
Koszt: 32 zł / 1 szt.
Mam na sklepie.
jaką powinny mieć parametry (m.in. długość...) wer. ze spojlerem? bo niestety u mnie mam chyba za długie i muszę przytrzymywać klapę żeby spojler nie wybił mi szyby
zmierz sobie jeszcze dł. od osi do osi na rozciągniętej sprężynie
no właśnie ja ma te 264 mm skok 82 mm 460N i są za długie (zaznaczę że niedawno kupowane, dedykowane były właśnie do alfy ze spojlerem),ale u mnie spojler zatrzymuje się na szybie, czy dało by się dopasować od jakiegoś innego auta żeby miały długość max 250 mm i 460N?? bo jak mierzyłem to takie były by dobre.
Wyczytałem gdzieś że siłownik gazowy maski silnika BMW E 30 ma parametry:długość L = 252mm skok = 100mm siła = 350N
phantom71 czy masz możliwość sprawdzenia czy faktycznie tak jest i czy mocowanie odpowiadają tym do alfy? no i czy 350N wystarczy żeby podnieść klapę ze spojlerem?
---------- Post dodany o godzinie 10:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:30 ----------
a może te by pasowały FORD MONDEO 3 po 01r. parametry : długość L = 250mm skok = 078mm siła = 660N?
niestety nie znalazłem zdjęć na których byłoby widać jakie mają mocowania