-
Piszczy przy skręcie
Witam forumowiczów
Mam takie pytanie czy ktoś miał podobny przypadek że przy skręcie samochód wydobywa dziwny dźwięk jakby piszczenie. Dodam że nie występuje to cały czas , jak jej się zachce. Gdyby ktoś wiedział co z tym zrobic to proszę o pomoc byłem u mechanika ale jak na złość akurat skręcało bez tego dźwięku wiec nic nie mogł stwierdzić.
-
Może masz opony zimowe i piszczą...
-
Problem występuje tylko podczas jazdy czy też podczas skręconych kół na postoju ?
Piszczy? Buczy?
Więcej szczegółów...
-
Co do opon to mam letnie. Tylko podczas jazdy ,jest to piszczenie próbowałem określić czy to bardziej dochodzi z przodu czy z tyłu ale cięzko mi było. Oczywiście ten dźwięk dochodzi z zewnątrz gdy mam otwarte szyby. Zostaje mi chyba odrazu jechac do mechanika jak zacznie piszczeć :D
-
-
Hamulce, łożysko, piasta? Chociaż łożysko bardziej buczy.
-
Miałem dokładnie tak samo jak kończyły się klocki z tyłu ;) a że miałem stalówki to nawet nie wiedziałem że to już ;)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
Dzięki za zainteresowanie. Dziś zauważyłem jeszcze jedną rzecz myśle że istotna , a więc felgi na przednich kołach są bardzo brudne gdzie na tylnich prawie w ogóle.
-
Normalka, z przodu klocki są bliżej felgi z racji gabarytu zacisku.
-
Ten pisk to nie jest oznaką końca klocków z tyłu, często mają montowane sygnalizatory mechaniczno-akustyczne.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka