Witam. Po prawie 3dniach nie palenia i morzach rzędu-15 postanowiłem odpalić belle, no i jest coś nie tak. Łapie filmik https://youtu.be/cQuOpjrzUIE co działać?
Printable View
Witam. Po prawie 3dniach nie palenia i morzach rzędu-15 postanowiłem odpalić belle, no i jest coś nie tak. Łapie filmik https://youtu.be/cQuOpjrzUIE co działać?
Może to wina ropy? Jeśli masz możliwość wstaw alfe do miejsca jak np garaż. Daj jej się zagrzać i wtedy test.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Możliwe. W garażu to ona pięknie odpala
Może dolej do tego co masz w baku dodatku do diesla na zimę.Lub zatankuj gdzieś na stacji gdzie mają ropę odpowiednią na takie temperatury.jak ustąpi to sprawa jasna - wina ropy.Jesli nie pomoże zostaw alfe na noc z uniesionym tyłem tak żeby maska silnika była niżej niż klapa bagażnika.To jest taki test na zapowietrzanie się układu paliwowego.Nic nie kosztuje wiec zaczął bym od tego. Daj znać jak efekty.
Dziś jadę po odpowiedni filtr paliwa i zmienię
Wygląda, jakby nie było zapłonu na wszystkich cylindrach na raz. Mieszkasz w Suwałkach lub okolicy i powinieneś raz na 2 lata lub 60000 km wymieniać filtr paliwa, sprawdzić czy wszystkie 5 świec grzeje, do tego dbać o aku, połączenia mas i bezpieczniki i dobry olej napędowy - np. zwykły eko-ON + dodatek "skydd black arrow" do każdego tankowanego baku (do kupienia na stacji paliw).
Pozdr.,
L.
Aku jest okej patrzyłem ładowanie na obciążeniu i w spoczynku i jest okej. Olej to motul 5w40 x-cess. Filtr właśnie nie wymieniany. Świece okej, błędu nigdzie nie wyrzuca pod kompem cisza. Kupię ten dodatek :) Dzięki za odpowiedź :) Bardzo możliwe że ropka bo przyznam się ostatnio wlałem na "test" innej z granicy :D Jak widać chyba ostatni raz :D
Kupiłem duża butelke tego dotaku arrow. Jakie proporcje bo na butelce ze na 1000l. Wlac nie mogę bo klapka zamrzla :D
Dzisiaj zgasła podczas pracy. I kontrolka wtrysku się zapaliła. Odpaliłem znowu pochodziła kontrolka zgasla. Wszystko w normie. Dzisiaj ostatni dzień mrozu