Cześć, pytanko jakie wymiary powinien mieć pasek napedu pompy wpsomagania do 2.0 TS?:>
Printable View
Cześć, pytanko jakie wymiary powinien mieć pasek napedu pompy wpsomagania do 2.0 TS?:>
Zdaje się że 12.5x1100
no bo intercars podaje 13 x 1100 i to nie wchodzi za bardzo:/ mam w reku i dupa:/ a stary szczelił i nie mam czego zmierzyć?
jesli masz taki sam silnik jak ja czyli 2.0TS to masz pasek 7PK 1953 EPDM (7 rowków) - napedzający liczac od pompu klimy to..
pompa klimy-> pompa wspomagania -> alternator -> kolo wału-> rolka-> rolka napinajaca (ewentualnie moglem sie pomylic w kolejnosci rolek) tylko nie mam pewnosci czy tak jest to rozwiazane w 75
a 12.5 wejdzie ?
no minimalnie brakuje więc sądze, że to to. A co do 2.0 ts ja nie mam rowków ja mam pasek 1klinowy:) 2.0 ts 8v:) ustawiony jak matka boska alfowska przykazala wzdluznie;)
Rozumiem, że starego nie masz żeby zmierzyć? Weź kawałek sznurka i obwiąż wokół kół pasowych, które powinien napędzać pasek. Pi razy drzwi, wymierzysz sobie długość.
stary szczelil, ale z tego co pamietam to mial wlasnie 12,5 na 1100 teraz mam 13x1100 pozyczylem i jest ciut za gruby i przez to wydaje sie ciut krotki,
PS PietreQ jedziesz z nami do Arese?:>