-
Problem
Witam wszystkich i proszę o pomoc.Za tydzień mam zaplanowane wakacje a alfa dziś zaczęła stwarzać problemy.A mianowicie jadać autem spokojnie to nic się nie dzieje ale jeśli chodzi o wyprzedzanie to tu jest problem gdy mając już wolne i kierunkowskaz włączony biorę się do wyprzedzania to silnik nagle szarpie zapala się kontrolka tempomatu i wskazówka temperatury silnika skacze do maksa (czasami silnik gaśnie) i to się dzieje nie ważne na którym biegu jadę.Silnik 3,2 v6 i manualna skrzynia [notranslate]Alfa[/notranslate] 166 z 2005 roku .Prośba o Pomoc. Pozdrawiam :)
-
-
W tym temacie --> http://www.forum.alfaholicy.org/166/...rotami_v6.html napisanym dzisiaj, kolega walczy z identycznym objawem.
Ale żeście się zgrali :)
-
Jak ostatnio słyszałem o takich samych problemach, to winny okazał się podobno potencjometr przy pedale gazu. Tak twierdził właściciel.
-
Problem rozwiązany u mnie :P
Ja sprawdziłem w ten sposób że kablem do rozruchu spiąłem bude i kompa. Jak ręką odjął a tym samym dało do myślenia że coś z kablem masowym na kompie nie tak. I tak naprawdę się już kończył więc go naprawiłem i działa.
A co do faktu zdarzenia to się zgrało. Może przejeżdżałeś koło mnie i się zaraziła :P
-
hehe może i zaraziła ale czemu to wyszło teraz a nie po wakacjach ;) ale dobrze będzie pójdę twoimi krokami i będę jutro walczył
-
Mnie to wyszło w sobotę a w niedziele poleciałem do Chorwacji na Pag. Dojechałem :) ale we Wrocku nagle nawiew przestał że mna współpracować. W czasie drogi raz działał raz nie [emoji14]
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
Tak że [notranslate]Alfa[/notranslate] została zaciągnięta dziś do elektryka czekam na jakieś informacje
-
Czyli jednak to nie ten masowy kabelek. Wg mnie na 100% coś z masą nie tak i czujniki wariuje z kompem włącznie.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
-
Zobaczymy co będzie.Czy to będzie masa to się okaże ale do tego doszły objawy ze przepustnica dostawała sygnał i wariowała bo nie wiedziała czy się otworzyć czy zamknąć i alfa przestała odpłać.Tak ze czekam na informacje i na pewno się podzielę.Dobrze ze w domu jest jeszcze stary dobry Focus :P