Witam
Pękł mi przewód giętki/rura między turbo a intercoolerem...Ceny na popularnym serwisie aukcyjnym zaczynają się od 30 zł...Chce kupić nowa rurę tylko czy ktoś może poleca konkretnego producenta zamiennika. Nie chce kupić badziewia.
Printable View
Witam
Pękł mi przewód giętki/rura między turbo a intercoolerem...Ceny na popularnym serwisie aukcyjnym zaczynają się od 30 zł...Chce kupić nowa rurę tylko czy ktoś może poleca konkretnego producenta zamiennika. Nie chce kupić badziewia.
Moze warto kupić z kwasowki http://www.forum.alfaholicy.org/uslu..._kwasowka.html
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja tam z kwasówki w 156 zadowolony nie byłem, miała tendencję do spadania :) Poza tym wg mnie warto kupić nową oryginalną gumową rurę. Biorąc pod uwagę, że te z fabryki wytrzymywały po naście lat to i tak raczej jednorazowy zakup.
Tylko teraz tanifiat na allegro ma urlop więc może być problem z dostaniem przed końcem sierpnia.
Ja tam nie mam problemu od kilku dobrych lat i na pewno jakbym musiał kupować rurę to kupiłbym ponownie właśnie z kwasowki. Mega dobra sprawa. Żeby wszystko dB się trzymało musza być porządne kolanka-łączniki (ja kupowałem z fmic.pl) i dobre szerokie obejmy metalowe.
Wiem, miałem. Też z FMIC.pl - i tak potrafiło strzelić w najmniej oczekiwanym momencie. Możliwe że coś było nie do końca teges z moimi rurami. Wg mnie nie ma realnej różnicy między kwasówką a ori-gumą (turbodziura zmniejszy się o ile, 100 obrotów o ile w ogóle?). Jest co najwyżej kwestia trwałości i wyglądu przy czym to pierwsze jest w 99% przypadków pomijalne a drugie to kwestia gustu. Generalnie co kto lubi :) Ja radzę oryginalną gumę, nie zamiennik.
Można znaleźć ori już za około 300 zł...Zamienniki są aż tak nietrwałe?
Jak na razie przypadek 1/x, gdzie taka sytuacja miała miejsce.
Ja swoją oryginalna wspominam zle. Puchła i pocila się od oleju. A turbo dziury nie czuje u siebie. Reaguje momentalnie.
Można znaleźć ori już za około 300 zł...Zamienniki są aż tak nietrwałe?
- - - Updated - - -
na chwile obecną wole gumową
- - - Updated - - -
(sorki za pisanie dwa razy tego samego)
Jak większość gumowych zamienników - szału nie robią. Zależy ile chcesz trzymać samochód. Jak przez rok czy dwa, niech będzie trzy - to raczej zamiennik wytrzyma chyba że pechowo trafisz.
[MENTION=3642]zieloo007[/MENTION] - to widzisz, mamy zupełnie inne doświadczenia :D
a tak z innej beczki...nie mam kanału(osłona silnika) więc planuje dostać się do intercoolera od nadkola lewego dobrze kombinuje?