-
sa biegi auto nie jedzie
alfa145 1.7boxer 16v kto pomoze co moze byc biegi wchodza auto niechce jechac zrobilem 25km od generalnego remontu auta wymienilem wal korbowy na nowy z panewkam zimeringi i uszczelki i auto chodzi jak malinka ale nie nie przekazuje napedu na kola:(biegi wchodza slychac ze skrzynia pracuje nie deptalem wogole bo musa panewki siasc ipierwse 10tys km tylk do 3tys obr
-
Satelity mechanizmu różnicowego chyba masz wycięte
-
jaka cena satelit
jaka cena i czy da sie je wyciagnac bez demontarzu silnika chodzi mi zeby nic nie ruszac przy silniku bo cudownie go wyszykowalem i niechce porysac:P?
-
Bez przesady z tym mechanizmem, nie straszcie kolegi:) a czy jak wrzucasz bieg i puścisz sprzęgło to prędkościomierz pokazuje Tobie prędkość jakąś?? Bo możliwe że półosie na segerach się wypięły- wystarczy jedna żeby auto nie jechało, albo sprzęgło kaput
-
silnik jest po remoncie i sprzeglo nowe slychac ze skrzynia pracuje ja nie deptalem normalnie skrcalem w lewo na skrzyzowaniu i cos sie stalo i zgaslo dzis sprawdzalem biegi wchodza jedynie trojka nie chce wejsc i nie da sie jechac zrobilem nia po remoncie 25km :(a licznik raz dziala raz nie wiec niewiem a i dyferencial byl wymieniany w sierpniu w aso koszt350zl z tego co znalazlem w schowku, niech ktos mnie nakieruje co jest jak dyfer i co jak seger jakie objawy i niewiem czemu trojki nie moge teraz wbic kupilem 2 miesiace temu to auto rozebralem zakonserwowane w srodku i na zewnatrz nowy uklad wydechowy pompa oleju z toyoty bo ta w alfie niedawala sobie rady niedosmarowany silnik byl pomalowaane generalny remont silnika na nowym wale nie szlif rozrzad nowy wszystkie paski nowy przeplywomierz i duzo innych zzeczy wlozylem nie dymi mi i cicho pracuje nie tak jak inni mowia ze wyje juz niemam sily do niej:( i musze dalej jezdzic toyota e9 liftbeck o przebiegu 1333000km ktora dopiero wyje:P
-
Tak mi się wydaje że to właśnie rozsypane satelity i to wcale nie jest nic strasznego w robocie ani w cenie , nie trzeba wyjmować silnika ani skrzyni z auta . Miałem to samo .
Dyferencjał to nie jest mechanizm różnicowy
-
kolego , mialem to samo w 1.6 bx. satelitki padly. polecam zakupic nowa skrzynie biegow bo naprawa jest nieoplacalna. pozdrowionka !!
-
gdzie dostac satelity i dlaczego trojki nie da sie wbic skrzynie mam za 600zl z 3miesieczna gwarancja ale tyle juz nie doloze do auta :( juz spora sumke wlozylem mialbym za te piniadze co remont 146 z1999r:(
-
Cały mechanizm różnicowy można kupić z rozbitka za sumę nie przekraczającą 100 zł , nie musisz brać całej skrzyni . Najpierw rozbierz ten mechanizm i upewnij się że to jest to . Nie ma co płakać i narzekać , trzeba robić jak chce się jeździć ALFĄ
-
tylko gdzie znalezc ten mechanizm wszedzie dzwonilem to cala skrzynie maja ja ze slaska miesiac czasu szukalem walu az wkoncu ojciec kupil mi nowy z panewkami w wloszech i czemu teraz trojki nie da sie wbic cos wiecej poszlo ?