-
5 załącznik(i)
radio-zmieniarka-warto?
Witam, kupując belle (156 FL),miała ona takie radyjko. co prawda ma możliwość podłączenia zmieniarki, telefony czy nawigacji( zmieniarka jest- prąd dochodzi ale chyba jest blokada hasła, moduł telefonu jest w schowku), jednakże jest problem z przejściem w zmieniarce, płyty chodzą prąd dochodzi bo zmieniarka pracuje lecz na radiu wyskakuje błąd. i jakby wołało o hasło. jedyne jakie posiadam to zapisane na radiu i myślę ze to od radia a nie zmieniarki. kolejna sprawa dot.radia to brak pilota oraz te piksele walnięte oraz zerwane uchwyty otwierania.trzyma się bo trzyma. Czy jest sens bawić się w to radio? czy iść na łatwiznę i włożyć inne np ori cd albo nie ori alpine, clarion bądź coś innego aby pozbyć się problemu z modułem aby tylko z kiery obsługa działała. Bo nawet nie wiem jak te radio w praktyce i opiniach się spisuje, model mi nie znany, proszę o pomoc forumowicze.
Załącznik 236574Załącznik 236575Załącznik 236576Załącznik 236577Załącznik 236578
-
Twoje radio to navigator czyli tylko navi, te do połączeń tel to connect nav, które wygląda identycznie z tym że ma zielony przycisk taki z głosniczkiem w prawym górnym a w lewym dolnym przycisk ze słuchawką, co do wyświetlacza to norma w nich z tym że ja mam narazie tylko pare pionowych kresek zbytnio nie widocznych. Hasło do zmieniarki? Nie spotkałem się i raczej nie ma czegoś takiego tylko standardowy kod do radia. Czy warto? To od Ciebie zależy tylko bardziej może być problem ze znalezieniem fachowca na te bolączki
-
To w takim razie dlaczego wywala takie komunikaty po wcisnieciu guzika cd? I odziwo nie czyta nagrywanych cd audio. Szkoda. Jak chce wlaczyc na cd czyli do zmieniarki to wyskakuje komunikat i po chwili zada pinu
-
Tak jak pisałem pierwszy raz słyszę, nie raz odłączałem wszystkie przewody czy tam aku i po ponownym podpięciu zmieniarka bez problemu rusza bez żadnego pinu
-
A jeśli chodzi o tego typu radia to jak cenowo stoją? Bo na allegro brak. Są tylko zwykle cd bez dużego wyświetlacza i ogólnie to jeśli chodzi o jakość dźwięku i użyteczność radia to zwykle cd oryginał jest wart uwagi?
-
Nie wiem bo nie miałem porównania, fakt mało tego na rynku wtórnym a już ze sprawnym wyświetlaczem to cud, mało wyjeżdżało z fabryki tych navigatorów i dlatego jest jak jest, zwykły blaupunkt cd ,który jest najpopularniejszy napewno ma trwalszy wyświetlacz, jedynie jeśli chodzi o sterowanie z kierownicy to wraz z radiem trzeba też podmienić moduł sterowania bo inaczej kapusta
-
Hm a wkładając inne radio nie ori moduł rozumiem ze trzeba dołożyć do obecnego tak?
-
Wkładając radio nie ori musisz dołożyć też moduł nie ori, wymieniając na inne seryjne razem z nim musisz przełożyć też moduł z fabrycznej instalacji od niego
-
Dzięki jakiś obraz co muszę mieć aby to miało być ok juz mam.
-
W razie jakbyś decydował się zmienić na nie ori to mam gdzieś fotki jak podłączyć taki dodatkowy moduł.
Hasła do zmieniarki też u mnie nie było