http://moto.allegro.pl/item663335901...iqui_moly.html
Stosuje ktoś coś takiego? Nie zaszkodzi to silnikowi i czy nie szkoda na to pieniędzy?
Printable View
http://moto.allegro.pl/item663335901...iqui_moly.html
Stosuje ktoś coś takiego? Nie zaszkodzi to silnikowi i czy nie szkoda na to pieniędzy?
Firma znana i o dobrej marce, ale o samym preparacie nic nie słyszałem :)
Rzeczywiście marka przekonująca. Jestem ciekaw opinii
A czym to się różni od uszlachetniacza oleju?
Przecież popychacze pracują na tym samym oleju co reszta silnika.
I pewnie efekty takie same.
Zapytaj Majkela on coś podobnego stosował.
Nie jest to drogie więc możesz spróbować ale według mnie lepiej będzie jeżeli zmienisz olej na TOTAL. Dobry olej i na 80% wyciszy hydraulikę.
Piotriix!! A czy kiedykolwiek coś z tych "wynalazków" stosowałeś??? Jak zauważyłem to masz sceptyczny stosunek do czegokolwiek co się dobrym olejem nie nazywa!!! Może spróbuj a potem zabieraj głos. Będzie /on głos/ i Ty będziesz bardziej wiarygodny. Bo za cho......ę nie mogę pojąć ludzi co dyskutują o czymś czego nawet nie "musnęli". Musisz przejechać jak ja jeszcze pewnie z 1milion kilometrów to wtedy pogadamy. Jężdże samochodami od 35 lat/komunistyczne osobóweczki, autokary, potężne ciągniki siodłowe, pospolite toczydełka, rasowe sportowe auta i limuzynki jaką zapewne jest AR166/. Czasami zdaj się na doświadczenie innych a nie na niczym nie potwierdzone opinie/najczęściej zasłyszane/. Twoja opinia też jest tylko zasłyszana , niczym nie poparta, zwykła paplanina nie mająca nic wspólnego z fachowością i wiarygodnością.
dobrym lekarstwem na hydrauliczne popychacze jest ich wymiana ..
jak ktoś keidyś napisał "pudrem syfa nie wyleczysz" ;)
Ja miałem doczynienia z kilkoma produktami tej firmy i nic złego nie mogę powiedzieć. Czy działają? Nie robiłem testów na hamowni ani wytrzymałościowych materiału a subiektywne odczucia zostawię sobie. Na pewno nie zaszkodzą, a czy pomogą to przekonać się możesz tylko w jeden sposób.
Najpierw się zastanów jak długo zamierzasz jeździć tym autem bo może faktycznie warto wymienić popychacze. Moim jednak zdaniem powinieneś zacząć od zalania dobrego oleju. Odwiedź 3-4 sprzedawców olejów i popytaj co polecają, za to się nie płaci :D
Zgadzam sie w 100%. Auta nie zamierzam zmieniac dłuugo:). Problem w tym, że dopiero zrobiłem wariator i zamiast usupłac więcej kasy i zrobić popychacze to jest jak jest...
No i znów zdejmowanie rozrządu... Dlatego szukam jakiegoś "leku".
A wymiana może po wakacjach:).
W przyszłym tygodniu prawdopodobnie "zaryzykuje" i zastosuje specyfik LM i zdam relację:).
W każdym razie dzięki za podpowiedzi!