Witam,
Za kilka dni zamierzam się wybrać do serwisu Alfy, żeby sprawdzić co się stało z tempomatem. Który serwis mi polecacie? Bielsko? Pszczyna? Katowice? Kraków?
Jakie są Wasze opinie na temat autoryzowanych serwisów na Śląsku i Małopolsce?
Printable View
Witam,
Za kilka dni zamierzam się wybrać do serwisu Alfy, żeby sprawdzić co się stało z tempomatem. Który serwis mi polecacie? Bielsko? Pszczyna? Katowice? Kraków?
Jakie są Wasze opinie na temat autoryzowanych serwisów na Śląsku i Małopolsce?
Z tych co wymieniłeś, to jedyny sensowny serwis w Bielsku (FAP). Katowice.... jakoś nie mam przekonania, to samo tyczy się Pszczyny. Nie wypowiadam się na temat Krakowa, bo nie miałam do czynienia.
Ja na twoim miejscu pojechałbym do faceta z Rybnika . Grzegorz Fojcik. Warsztat na odcinku Od "nowego" kościoła w stronę makro (przy zjeżcie na działki). Naprawdę dobry fachowiec od czujników, programów, diagnostyki itp. I najważniejsze że nie jest drogi aczkolwiek czasami trzeba czekać kilka dni na swoją kolej.
a ja polece TUR BYTOM jezdziłem tam przez 4-5 lat od zawsze (mozesz powołac sie na zielona alfe TB) http://www.tur.fiat.pl/index.php?id=4
od zjazdu z katowickiej przy skałce 5-10min
natomiast GANINEX K-ce omijam duuuzym łukiem:P
Pzdr
Moja z konieczności stoi w RPM Lubliniec(salon i warsztat Fiat),jak odbiore,to sie okaże czego są warci i coś tam napisze.
Ja mogę napewno polecić ASO w Bielsku, jak mam coś bardziej skomplikowanego to zawożę tam - a blisko do nich nie mam:)
wiedzą co robią - przynajmniej ja do tej pory mogę tak o nich powiedzieć
No i jeszcze wspominany przez robaka TUR - można troche ponegocjować tam...
ale niekiedy lepiej pogadać bezpośrednio z mechanikiem, bo dostali u Mnie dużego minusa jak całkiem sympatyczny gość który przyjmuje zlecenia nie wiedział że robi się coś takiego jak reset parametrów adaptacyjnych, twierdząć że coś takiego nie istnieje...
Dzięki za porady.
W piątek mam urlop więc do tego czasu coś wybiorę. Chyba się zdecyduję jednak na Bielsko. Byłem tam kiedyś z fiatem bravo i nie mam do nich zastrzeżeń.
witam polecam warsztat w katowicach ITAL AUTO prowadzą go faceci miedzy 40 a 50 rokiem życia wszyscy pracowali w Polmozbycie i znają się na Alfach jak nikt .Do tego są bardzo dokładni i sporo alf robią zresztą jak podjedziesz i pogadasz to sie przekonasz . Pozdrawiam
Nie zgadniecie!
Po prawie miesiącu jeżdżenia bez tempomatu... nagle dzisiaj zaczął działać :D
A sprawdzałem codziennie, i dzisiaj zaskoczył. Zaraz z biura wychodzę więc sprawdzę czy wciąż działa.
Anyway, dzięki za porady, na pewno kiedyś się przydają.