-
Problemy z elektroniką
Posiadam Giulie od kilku dni i zauważyłem niepokojące zachowania elektroniki (pomijając system inforozrywki, który mi padł całkowicie).
1) Czujniki parkowania czasem działają z dużym opóźnieniem (zaczynają intensywnie pikać jak już stoje przy przeszkodzie od chwlili, nie wydając żadnego sygnału podczas zbliżania się do przeszkody).
2) Czasami po uruchomieniu Giulia informuje mnie, ze ParkSense jest niedostępny.
3) Wczoraj włączyłem kierunkowskaz i migał(tykał) on jakby 2x szybciej niż zwykle, a na wyświetlaczy pojawił się komunikat "Sprawdź oświetlenie...", chwile później usterka zniknęła.
Zdarzają Wam się takie rzeczy w swoich Giuliach?
-
Ja osobiście nigdy nie miałem najmniejszego problemu z elektroniką (poza wymianą czujnika poziomu oleju, który kiedyś pokazał, że jest go za dużo, a było w sam raz) :)
-
Odpukać, na razie nie (6100 km)
-
25000 km i zadnych problemow. Z ktorego roku masz samochod, jaka masz wersje softu?
-
U mnie kiedyś wyłączył się ekran i nie reagował ale po restarcie silnika zaczęło działać normalnie. W tej chwili dosłownie auto jest na akcji serwisowej, która zdaje się ma wyeliminować ten problem - upgrade softu.
Z ciekawostek to właśnie jak przyjechałem miesiąc temu do carserwisu - i tylko ten jeden raz - miałem sytuację, że zaparkowałem auto a czujnik parkowania nie przestał pikac. Serwisant stwierdził że tu dużo takich rzeczy się dzieje, zapewne jakaś żyła wodna... :D
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
-
Auto świeżutkie, wyprodukowane w kwietniu 2018.
Nie wiem jaką mam wersje softu, jak mogę to sprawdzić?
-
co do czzujników, to przy serwisie chyba też będę musiał zgłosić bo czasem jest podobnie jak u Ciebie - reagują późno, a czasem jak deszcz pada to reagują..
-
Żadnego z wymienionych problemów nie ma u mnie, to co opisujesz sugeruje zwarcie w którejś wiązce (zderzaka) albo problem ze złączem albo modułem typu body czy podobnym (nie wiem jak są podzielone w Giulii).
-
auta za prawie dwiescie tysiecy i taka maniana......
-