witam wszystkich.
Mam problem w mojej Alfie. Kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce zapala się kontrolka CODE.
Musze kilka razy cofnąc kluczyk żeby zgasła.
Dzieje się to coraz częsciej.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Printable View
witam wszystkich.
Mam problem w mojej Alfie. Kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce zapala się kontrolka CODE.
Musze kilka razy cofnąc kluczyk żeby zgasła.
Dzieje się to coraz częsciej.
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Przekręć kluczyk i poczekaj, po paru sekundach sama zgaśnie. Jak nie to problem z immobiliserem. Spróbuj z zapasowym kluczykiem, czy jest tak samo
Podobno pomaga rozebranie obudowy kolumny kierowniczej i przeczyszczenie anteny od immo[przy stacyjce]
a poza tym istnieje opcja szukaj ;) często się tak dzieje jak koło stacyjki nazbiera się brudu lub wilgoci
Popieram kolegów, czyszczę tą antenkę wokół stacyjki co ok. pół roku, czasami nie działa przez kurz, a czasami przez wilgoć
z drugim kluczykiem jest to samo,czyscilem antene ale niestety nic to nie daje.
Sprawdź kable czy mają przewodność i podobno przeczyszczenie przekaźników przy AKU komuś pomogło na taką przypadłość...
Mialem to samo.Co zrobilem? Spray z srodkiem czyszczacym do zlaczek elektrycznych i zaraz po aplikacji sprezonym powietrzem by wywialo ze srodka brud,przylozona szmatka przy tym zapobiegla upackaniu wszystkiego dookola.Efekt? Tona syfu na szmatce i kluczyk czyta za kazdym razem.
Pozdrawiam.
Btw, nic nie rozmontowalem,spraj,pistolet z powietrzem,szmatka dookola stacyjki i zapuscilem sprezone powietrze,2 razy starczyly.
A gdzie dokladniej jest ta antenka bo tez nie raz mi nie laczy code :)
po prostu przeczyśćcie sobie całą stacyjkę. ring od imo jest między srebrną częścią a plastikiem obudowy. a i kluczyk nie zaszkodzi czasem wytrzeć