-
GTV interior swap
Cześć
Czy ktoś wie, czy do GTV phase 1 można wsadzić cały środek z polifta? Nie potrafię przeboleć wyglądu środka przedliftowej GTVki, a trafiają się ciekawe oferty na zakup takowych z V6.
Czy jest to możliwe bez nadmiernego rzeźbienia i czy ktoś już się podejmował takiej zamiany?
-
Lepiej szukać od razu z poliftowym środkiem niż bawić się w takie rzeczy moim zdaniem :P
Szuaknie to też element posiadania, hartuje charakter i przywiązanie a także testuje to czy na nią zasługujesz :D
-
-
Nie, bo wiem, że z wrażenia bym od razu kupił, a potem mógłbym żałować, że trawa jest bardziej zielona po drugiej stronie (w ph2). To tak jak z kupowaniem 2.0TS. Jest fajnie przez kilka lat, a potem zaczynasz myśleć o V6 :D
-
Tapicerkę zmienić na nową, a do konsoli to się przekonasz, że pasuje do reszty.
-
Moim zdaniem odnowiona deska ph1 wygląda poważniej i pod niektórymi względami lepiej. Ten srebrny panel z Ph2 to jest szczyt tandety, zrobili to chyba z resztek po cinquecento i puszki srebrzanki.
A co do zmiany deski Ph1 -> Ph2 to, żeby nie robić rzeźby trzeba zmienić klimę na polautomat, a żeby to zrobić to trzeba zmienić elektrykę na ph2, a z nią caly osprzęt silnika i układ paliwowy ;-) innymi słowy bez sensu, chyba że ktoś potrafi pokleic sobie nowe panele nawiewów.
-
Mnie osobiście zdecydowanie najmniej podoba się konsola w Ph 2. Zrobiona jakby na siłę, na szybko by coś zmienić. W Ph 1 mocno natomiast razi kierownica, ale to tylko dwa pierwsze roczniki miały czteroramienną.
-
Dzięki za opinie, chyba jednak pojadę obejrzeć GTV z ph1 środkiem, może zmienię zdanie :)
-
Też pierwotnie skłaniałem się tylko do ph2 właśnie przez środek jednak, po dwóch latach zabawy z ph1 V6, stwierdzam, że nie to jest istotą tego auta:) Czerń w ph1 ma swój klimat szczególnie gdy osłony słupków i podsufitka (dałem do obszycia na czarny) też są ciemne. Myślę, że czarne surowe wnętrze i V6 z przepustnicą na lince to dobry dziki duet:-)http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/09/99.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/09/100.jpg
-
Ja uważam, że PH1 to kwintesencja klasyki - PH2 to już upiększanie na siłę i dostosowanie się do nowocześniejszych wzorów.