-
Światła mijania
Witam ponownie!:cool:
Chciałbym zapytać was, jakie żarówki posiadacie w swoich Alfach. U siebie mam lampę z soczewką ale niestety bez ksenonów, co mnie bardzo boli bo samo auto posiada wszystko co potrzebne, tylko tych ksenonów brak...
Do rzeczy!
Czy macie jakieś żarówki, zwykłe, ledowe, a-la ksenon które posiadacie u siebie i możecie polecić?
Zależy mi na innym zabarwieniu niż żółte, choć z tego co wiem to u mnie siedzą jakieś Philipsy WhiteVision, które świecą nie najgorzej ale barwa niekoniecznie mi odpowiada.
Słucham waszych wypowiedzi ;)
-
Ja mam philips colorvision blue i niestety barwa nadal jest jaka była, świecą tylko troszkę mocniej od zwykłych standardowych h7 za 10 zł
-
Chętnie się też czegoś dowiem bo teraz to katastrofa na zwykłych żarówkach....
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
jak ma być tanio i w miarę skutecznie to tylko dobry HID - używam od lat. tak wiem że zaraz będzie o braku homologacji itd..
a jak świeci - foto poniżej - nawierzchnia mokra - przepraszam za jakość foty
Załącznik 253526
-
Ja mam osram night breaker świecą ładnie w 156.Ponoć night breaker laser są jeszcze lepsze
-
Ja mam ring automotive niby z ksenonem wewnątrz pod H7 czyli taki hid ale nie hid i legalny, różnicy między osram night breaker nie widzę drastycznej o ile jest jakakolwiek
-
Co do samej jasności świateł, rzeczywiście nocą jak jadę czasami trasą 20 km to przynajmniej kilka razy ktoś znad przeciwka mnie oślepi pewnie kilka osób na długich jedzie, ale niektórzy nie :confused:
-
Czy są takie żarówki, które mają normalną moc, a świecą światłem bardziej białym (pomijając HIDy)? Bo zdaje się te żarówki, które świecą nieco mocniej, mają chyba większą moc. Może to prowadzić do przyspieszonego wypalania się odbłyśników. Mi bardziej zależy na temperaturze barwowej, chłodniejsze światło zbliżone do LED.
-
Zobacz sobie ring automotive w testach wypada swietnie, w rzeczywistości jak osramy NB
Ciemniejsze to osram jaśniejsze to ring ale nie mam zdjęcia lampy jak świeci żeby kolor pokazać.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2019/01/62.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2019/01/63.jpg
Te z drugiego zdjęcia były źle włożone a po poprawkach nie mam fotki ale różnice w kolorze widać ;)
-
Dobra, dzięki za jakąkolwiek sugestię, na pewno wezmę pod uwagę!
Edit: a co sądzicie o żarówkach H7 LED?