-
Na 100% ? WARIATOR?
Witam serdecznie
Otóż chciałem kupić wariator, ale jak sprawdzić czy uszkodzenie w aucie to na pewno wariator?
Słychać klekot spod maski, kiedyś wstawiłem na forum filmik i wieszkość osób stawiało na wariator, ale jak sprawdzić czy to to, nie wiem czy mechanik by wiedział bo z tego co widze na allegro to te regulatory sa tylko w alfach, wiec jak podjade do mechanika to moze powiedziec ze to cos np wał, wariatory nie sa tanie wiec chciałbym kupic pewnie jesli on naprawde jest walniety
jeszcze raz dodaje link do filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=Gu4rwidBRsA
pozdrawiam
-
Moim zdaniem to zdecydowanie wariator klekocze
-
zgadzam się również z przedmówcą, wariat do wymiany
-
ale klekocze tak cały czas???? bo u mnie po 10 sekundach przestaje....:) ale wymiana wariatora na bank...;/
---------- Post dodany o godzinie 22:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:47 ----------
ale klekocze tak cały czas???? bo u mnie po 10 sekundach przestaje....:) ale wymiana wariatora na bank...;/
-
Spuść olej jak nie jesteś pewien jak coś z wałem będą opiłki.
-
-
Mi aż tak głośno nie klekotał a dodam,że przejechałem na klekoczącym wariacie 25tyś
-
Tez stawiam na wariator
I uważaj na stacji benzynowej :D żeby ktoś ci nie zalał ropy mi już jeden gościu chciał wlać bo myślał ze to diesel heheh
-
ja na swoim przejechałem 12tyś i też tak nie klekotał. wiec się upewnij.
-
mi wariator zaczal klekotac przy odpalaniu przez 1-2 sekundy, przejechaelm na nim 30tys i jak czas klekotania wzrosl do 4-5 sekund to go wymienilem i jest wporzadku. jeszcze nie slyszalem na wlasne uszy nigdy zeby wariator klekotal tak dlugo.